Informació general

Arran denuncia que els pressupostos de la Generalitat per al 2014 "dirigeixen cap a l'ensorrament de la majoria de la societat"

Per Redacció



Cartell de la campanya impulsada per Arran
La formació política Arran ha enviat un comunicat de premsa on denuncia els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2014. En el text, Arran afirma que, "les receptes dels nostres governants per gestionar la crisi que fa trontollar el sistema capitalista ens dirigeixen irremeiablement cap a l’ensorrament definitiu de la majoria de la nostra societat, a fi de rescatar i reforçar una minoria que mai ha deixat d’acumular poder i riquesa".

Segons la formació, "el pagament dels interessos del deute segueix essent el protagonista inqüestionable de la política econòmica de les administracions autonòmiques. Cal seguir insistint en el fet que aquest deute no l’hem generat les classes populars i, per tant, el seu pagament és del tot il·legítim. El deute i els interessos que aquest genera no són altra cosa que un element més de l’estratègia del poder econòmic i financer per engruixir a marxes forçades els seus comptes en un moment de col·lapse del seu sistema".

Dinàmica de "retallades i privatitzacions"


Arran també apunta a la consolidació de la "dinàmica de retallades i privatitzacions" i afirma: "és ben clar a hores d’ara que les retallades van venir per quedar-s’hi i que el desmantellament de la sanitat, l’educació i les pensions públiques són una també una de les peces que conformen el pla que el capitalisme ha dissenyat a mida per a les classe populars del nostre país. Però no acaba aquí, perquè a aquestes retallades cal sumar-hi la privatització massiva d’actius i funcions públiques". Per la formació "la política econòmica que ofega les classes populars dels Països Catalans la decideixen els consells d’administració dels bancs i empreses transnacionals juntament amb la Troika i amb l’inestimable ajut d’una classe política submisa i servil. Així mateix, qualsevol mostra d’oposició als carrers és contestada amb contundència repressiva per part de la seva policia i els seus jutges".

Per els motius exposats, la formació apunta que el camí a seguir és un camí alternatiu als Països Catalans. "un futur que sigui lliure de les imposicions de les transnacionals i les institucions antidemocràtiques de la UE. Perquè és aquí i ara, en un context d’aprofundiment de la lluita de classes i agudització extrema de les contradiccions del capitalisme, que cal començar a construir aquesta alternativa. El jovent dels Països Catalans hem de ser necessàriament protagonistes destacats d’aquest procés de transformació integral de la nostra societat". La formació política acaba el comunicat manifestant que, "no pensem deixar que rescatin bancs mentre arruïnen les nostres vides".

Comenta aquest article