Cultura

S'inaugura l'exposició "Lamentos y equilibrios" de Paloma Núñez, al Museu Molí de les Tres Eres

Per Redacció



Josep M Recasens, president del Centre d'Estudis Cambrilencs, mostra un exemplar del Diplomatari de Cambrils als familiars de Paloma Núñez i en presència de la regidora de Cultura, Neli Queral
El Museu Molí de les Tres Eres acull des del passat dissabte 29 d'abril l'exposició escultòrica Lamentos y equilibrios de l'artista madrilenya Paloma Núñez. Aquesta és la primera vegada que el Museu d'Història de Cambrils, en col·laboració amb l'Ajuntament i el Centre d'Estudis Cambrilencs, organitza una exposició escultòrica. En aquest cas, l'obra ha estat cedida per la família Escudero Núñez i recull part de la producció que Paloma Núñez San Martín va fer durant la seva vida (1949-2003). En l'acte d'inauguració de l'exposició hi van ser presents, el marit de Paloma Núñez –Antonio Escudero– i els seus dos fills, que van ser obsequiats pel Centre d'Estudis Cambrilencs amb tres exemplars del Diplomatari de Cambrils, un recull de documents històrics elaborat pel Centre d'Estudis Cambrilencs.

Paloma Núñez San Martín va descobrir Cambrils de la mà del seu marit, a finals de la dècada dels anys 70. De les seves nombroses visites al municipi va néixer la seva visió d'aquell Cambrils de platges llargues i esperit de poble mariner… la seva font d'inspiració creadora, una obra d'escultura, gravat, pintura i especialment de ceràmica. Moltes de les seves obres van viatjar per arreu de l'Estat en exposicions individuals i col·lectives, fet que també li va permetre exposar a d'altres països europeus. L'any 1997 va ser inclosa a la publicació Escultoras españolas, escrita per Concha Huidobro, del Departament d'Història de l'Art "Diego Velázquez" del CSIC, tot un reconeixement de prestigi a la seva trajectòria.

La mostra d'aquesta artista estretament lligada a Cambrils estarà instal·lada al Museu Molí de les Tres Eres fins al dia 15 d'octubre i es pot visitar en els horaris habituals d'obertura de l'edifici.

Comenta aquest article