Societat

Els centres educatius cambrilencs implementen el projecte "Reforça't amb nosaltres"

Per Redacció

Imatge d'un grup d'alumnes que s'han inscrit al servei de reforç escolar

Tots els instituts i escoles públiques de Cambrils implementaran el projecte "Reforça't amb nosaltres" durant aquest curs 2013-2013. En aquests moments, el servei de reforç escolar s’ha iniciat a nou dels deu centres educatius del municipi i en els propers dies s’hi afegirà el desè. El servei ja compta amb onze voluntaris que ofereixen reforç escolar als 44 alumnes inscrits, que reben una o dues hores de reforç setmanal en funció de la disponibilitat dels voluntaris.

Les sessions de reforç es realitzen de maneres diferents segons el curs. En el cas d’Educació Primària, el suport es realitza a les mateixes escoles per permetre una major facilitat d’accés al servei per als alumnes i les famílies, una millora de la conciliació de la vida familiar i una optimització dels espais municipals existents. En el cas d’Educació Secundària, les classes es porten a terme a diferents edificis municipals (Centre Cultural, Centre Les Basses i Centre Cívic Vilafortuny) amb l’objectiu de descentralitzar i realitzar les sessions als equipaments més pròxims a l’institut de referència de cada alumne, a més d’afavorir el coneixement de les instal·lacions per part dels grups d’adolescents i fomentar-ne el seu ús. Les persones interessades en participar com a voluntari al projecte poden posar-se en contacte amb el Departament de Benestar Social, Salut i Família.

13 anys de projecte

El servei, creat l’any 2001 pel departament de Benestar Social, Salut i Família de l’Ajuntament de Cambrils, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya. El projecte ha crescut significativament des del curs passat (que va acabar amb la participació de 9 voluntaris i 27 alumnes) amb un 62% més d’alumnes. A més, quan el programa s’hagi implementat al centre educatiu que falta, s’hi incorporaran tres alumnes més i aquest increment serà del 74%. El projecte pretén donar resposta a infants i adolescents de Cambrils que tinguin necessitat de rebre reforç escolar, complementari al de l'escola i al suport que poden donar-los les famílies, a més de mostrar interès i compromís per l'assistència a les sessions.


Comenta aquest article