Informació general

Es posen en marxa els nous serveis funeraris comarcals amb la finalitat d'abaratir preus

Per Lluís Rovira i Barenys

Dolors Compte, regidora de Reus (PP); Josep Montané, alcalde de Pratdip i vicepresident segon del Consell Comarcal (PSC); Joaquim Calatayud, president del Consell Comarcal i alcalde de les Borges del Camp (CiU); Mercè Dalmau, alcaldessa de Cambrils i vicepresidenta primera del Consell Comarcal (CiU) i Jordi Vinyals, regidor de la Selva del Camp (ERC), ahir, en la presentació dels pressupostos del Consell Comarcal del Baix Camp pel 2014

El Consell Comarcal del Baix Camp aprova, avui, el pressupost per l'any 2014. Un pressupost total, comptant les diferents societats que en depenen, de 48,6 milions d'euros i que té com a novetat significativa la inclusió d'una partida de 110.000 euros per a la posada en marxa de la nova societat de serveis funeraris de caràcter comarcal, que s'anomenarà Serveis Funeraris Reus i Baix Camp. L'acord per a la creació d'aquesta societat es va forjar aquest passat mes d'octubre. La societat municipal reusenca Gesfursa i el Consell Comarcal del Baix Camp van establir les bases per aquesta nova societat que entrarà en funcionament a partir de l'1 de gener. Segons explicava el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, "21 dels 28 municipis que té la comarca ja han mostrat la seva intenció d'adherir-s'hi. De moment es faran sales de vetlla a Pratdip, Prades, Riudecanyes, Riudecols, Castellvell i Almoster". D'altra banda, altres municipis com ara les Borges del Camp, que té una concessió del seu tanatori municipal amb Memora, esperarà la finalització de la concessió, prevista per d'aquí poc més d'un any, i passar-se als serveis comarcals". Pel que fa a Cambrils la qüestió va per llarg ja que la concessió amb Memora es va signar per 40 anys i tot just ara en fa cinc que es va posar en marxa el tanatori municipal.
Calatayud va ser molt clar en mostrar les intencions del nou servei funerari comarcal, "els serveis funeraris no poden ser tan cars. Molta gent se'ns queixava dels preus que es feien pagar pels enterraments, de 3.000 euros cap amunt. Amb aquest nou servei, un enterrament se situarà entre els 1.500 i els 2.000 euros". Els preus, a més, seran els mateixos a tota la comarca.

Manteniment dels 350 llocs de treball

Joaquim Calatayud també va fer incís en que els pressupostos per l'any 2014 continuen fent viables totes les societats que hi ha dins l'organisme comarcal i mantenen els 350 llocs de treball.
D'altra banda, des d'el Consell Comarcal s'està treballant en la creació d'una Central de Compres, una eina que a través d'un portal d'internet oferirà als diferents ajuntaments de la comarca un assessorament pel que fa a les convocatòries públiques i una unificació de preus en la contractació de molts serveis. També s'està treballant en un projecte pel canvi d'enllumenat públic dels municipis i mirar d'arribar a un acord amb la companyia elèctrica per tal que la factura de l'electricitat sigui menor.
D'altra banda, els representants dels diferents grups polítics que formen part del Consell Comarcal del Baix Camp van destacar la unanimitat dels acords que es prenen i el marcat sentiment de comarca que hi ha. També van llençar un missatge de cara al futur en el sentit que si arriba un dia en que s'anul·len els Consells Comarcals, segons han apuntat alguns rumors, "en el cas del Baix Camp s'hauria de crear un organisme, en forma de consorci, per a la gestió de totes les societats públiques que estan donant servei als municipis de la comarca".

Comenta aquest article