Informació general

El ple modifica l'import del préstec per poder pagar les factures pendents als proveïdors

Per Cristina Sierra

Sessió plenària celebrada el passat dijous al matí

El passat dijous al matí es va celebrar una sessió plenària extraordinària amb caràcter urgent per a concertar el préstec per poder pagar els proveïdors amb factures pendents fins a 31 de maig d'enguany. L'alcaldessa de Cambrils va explicar que s'havia de modificar l'import de 3.922.402,48 euros que es va aprovar en el ple del passat 13 de novembre i s'havia d'aprovar un nou préstec per valor de 3.927.433,21 euros per imperatiu legal de l'ICO.

Dalmau va apuntar que el mateix dijous s'havia de firmar el conveni amb Caixa Bank i el nou import s'havia d'aprovar per ple abans de concertar el préstec. L'interventor municipal –Alberto Viñes– va manifestar que la diferència de 5.000 euros amb l'anterior import era un error de fora. "Ens hem trobat amb aquesta diferència d'un dia per l'altre i la Generalitat haurà de pegar aquests diners amb els seus mitjans".
El punt es va aprovar per unanimitat amb les absències de les regidores socialistes Maricel Llaveria i Yolanda Quílez.

Recordem que el consistori cambrilenc va decidir acollir-se al Reial Decret 8/2013 per poder cobrar els convenis i factures pendents que té la Generalitat amb l'Ajuntament i, per l'altra banda, per poder liquidar les factures pendents amb els proveïdors. El total de factures que s'han inclòs al pla ascendeix a 4.456.723,44 euros i la Generalitat, dins el seu Pla de Pagament, ha inclòs una sèrie de quantitats pendents de liquidar amb el consistori que ascendeixen a 534.320,96 euros.

Comenta aquest article