Informació general

L'Associació d'Antics Alumnes de La Salle, el pilot Ivan Cervantes i les Remendadores reben les Distincions Honorífiques 2013

Per Berta Ruiz

La junta de l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle va rebre una de les Distincions Honorífiques

L’Associació d’Antics Alumnes de La Salle, el pilot cambrilenc Ivan Cervantes i les Remendadores han rebut, enguany, les Distincions Honorífiques Municipals. L’acte de lliurament va tenir lloc, el passat dijous al vespre, a la sala de plens del consistori cambrilenc, on hi va assistir una àmplia representació de regidors, així com un nombrós públic que omplia tota la sala.

Distinció Honorífica a l'AAA de la Salle per la seva implicació social, cultural i associativa

En representació de l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle –que enguany celebra el seu 60 aniversari–, va recollir el primer guardó el seu president, Carles Martí. Martí va pronunciar un discurs molt emotiu, en el qual va transmetre, en nom de tota la junta, “la satisfacció, l’alegria i la gratitud que suposa aquesta distinció. Un reconeixement a totes les hores dedicades durant l’any, hores robades a les nostres famílies, als amics, al temps d’oci, a la lectura i fins i tot, a la son. Aquest reconeixement és per a totes les persones que han passat per la Triple, a tots els presidents i col·laboradors, a tots els associats i a les nostres famílies que també pateixen els nostres maldecaps. Fa 60 anys, un grup de joves va publicar un fulletó informatiu de referència, la Revista Cambrils, es van començar a construir els blocs de La Salle, fa 44 anys de la primera campanya del Pot i en fa 57 del primer homenatge a la Vellesa. Des d’aleshores ençà, la Triple ja era conscient de les necessitats socials. L’associació sempre ha organitzat activitats per a tots els cambrilencs, a través d’uns valors inculcats pels nostres germans: altruisme, companyonia i estima per Cambrils. Avui, recollim aquesta distinció en nom de tots aquells que han portat el vaixell de la Triple, que han treballat per fer de Cambrils un lloc viu, acollidor i entranyable”.

La Triple, tal com va explicar l’alcaldessa –Mercè Dalmau– ha estat escollida per la seva trajectòria en el món associatiu i per la implicació, vinculació i participació en la ciutat durant tots aquests anys. L’alcaldessa va repassar la seva història i va recordar la seva tasca solidària, popular i cultural de l’associació, així com l’organització d’activitats com l’Homenatge a la Vellesa,  el Concurs de Pessebres i l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags al port pesquer.

Distinció Honorífica a Ivan Cervantes per la seva trajectòria esportiva

La segona menció va ser per al pilot d’enduro Ivan Cervantes Montero, que ha estat cinc vegades campió del món i 10 vegades campió d’Espanya. El pilot no va poder assistir a l’acte perquè està de viatge per motius professionals i en nom seu, va recollir la placa el seu germà, Sergio Cervantes. En nom de l’Ivan i de tota la família, el seu germà va agrair aquest reconeixement i va afirmar que l’Ivan segueix treballant dur per seguir guanyant nous títols i portar el nom de Cambrils arreu del món. L’alcaldessa va lloar la trajectòria esportiva del cambrilenc i va remarcar el seu esperit de sacrifici i de constància per assolir les seves fites.

Distinció Honorífica a les Remendadores per la seva tasca en el món de la pesca

L’última menció honorífica concedida per l’Ajuntament va recaure, enguany, en la figura de les Remendadores, un ofici gairebé en extinció, per la seva implicació i gran vàlua dins del món pesquer de Cambrils. Joaquima Font Pijoan, “Quimeta”, va recollir la placa acompanyada de quinze remendedores més –Carmen Olivé Berengué, Anna Piñas, Paz Gavaldà, Remei Serrano Moreno, Carme Rebull Bas, Joana Sentís Vernet, Emi Rebull Bas, Consuelo Vega Martínez, Núria Ill Ortoneda, Neus Gavaldà, Conchi Solís Rodríguez, Teresa Nogués, Angelina Mellau i Josefa Llaveria Font, Maria Pilar Pujals–. En nom de totes, Joaquima Font va donar les gràcies per la distinció i va lamentar que no hi hagi jovent que pugi i rellevi a les dones que encara segueixen remendant les xarxes dels pescadors. De totes elles, Mercè Dalmau va destacar que la feina de les remendarores és una tasca dura i que forma part de la història de la pesca tradicional. “Aquest és un ofici sense escola, que ha passat de generació en generació, de les esposes i filles dels mariners. Una feina imprescindible per a la pesca, no gaire coneguda, poc valorada i que esperem que es preservi en el temps”, va dir.

Comenta aquest article