Informació general

El Centre Cultural acull la presentació del llibre "El periple de l'home orquestra" de Robert Benaiges

Per Lluís Rovira i Barenys, Judit Pinazo



La sala d'actes del Centre Cultural es va omplir de públic en la presentació del llibre de Robert Benaiges
El Centre Cultural va acollir ahir al vespre la presentació del llibre de poesia "El periple de l'home orquestra" de Robert Benaiges, alcalde de Cambrils. El llibre recull 30 poemes que parlen segons explicava ahir l'autor sobre la vida, des d'un punt de vista molt personal "sobre obsessions contínues com la mar i la mort".

El títol és una referència del que conté el llibre, segons Benaiges "un home orquestra és aquell que toca molts instruments, que viatja, que té un modus vivendi molt especial". Cambrils té també el seu lloc en el llibre, en què apareixen descripcions de paisatges locals i fins i tot hi ha un poema –"Cant a Cambrils"– dedicat al municipi. A banda, també s'hi troben descripcions de paisatges de la Cerdanya o del Priorat, però segons Robert Benaiges l'obra "és molt de Cambrils".

La presentació del llibre va comptar amb les intervencions dels poetes Alfredo Gavin, Neus Guixés i Joan Elies Adell i del regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament –Ramón García Mateos–. També hi va intervenir Hortènsia Grau, tècnica del Departament d'Ensenyament, en substitució d'Adam Manyé que no va poder assistir a l'acte ja que es trobava de viatge. El músic Miguel Javaloy, director de l'Escola de Música de Cambrils, va fer diferents intervencions amb la guitarra i tres components del grup de teatre La Teca es van encarregar de recitar uns quants poemes del llibre.

Aquest és el segon llibre de poesia que publica Robert Benaiges i l'ha treballat durant un parell d'anys, després de publicar el primer llibre de poesia Crònica del naufragi. Està editat per Arola i compta amb un tiratge de 1.000 exemplars.

Robert Benaiges també té previst publicar, durant el 2006, un llibre de contes sota el nom "Els contes Mesopotàmics".

Comenta aquest article