Societat

Un taller de defensa personal i un altre d'equilibri emocional tanquen el programa d'actes contra la violència de gènere

Per Redacció

Taller de defensa personal que es va impartir al centre cívic de Nou Cambrils

Dos tallers van posar el punt final, la setmana passada, als actes del programa contra de la violència masclista que s’han dut a terme al llarg del mes de novembre, coincidint amb la commemoració del Dia internacional en contra de la violència masclista.
El 26 de novembre a la tarda es va dur a terme la segona sessió de la xerrada-taller de defensa personal femenina organitzada pel col·lectiu de Dones Clara Campoamor i impartit pels formadors/es de l’escola Pai Tou Jia Kuntao de Tarragona, que va comptar amb la participació d’una vintena de dones. En aquesta activitat, que va tenir lloc al Centre Cívic Nou Cambrils, es van abordar aspectes de seguretat i alerta que les dones han d’incorporar en el seu dia a dia per evitar una possible agressió i es van practicar també algunes claus de defensa personal que permetin evitar-la.

Taller de teràpies emocionals

Per altra banda, el Centre Cultural va acollir la darrera activitat del programa, el 27 de novembre, amb un gran èxit de públic. Va ser el taller titulat "Sana el teu cos a equilibrant les teves emocions", organitzat pel col·lectiu de dones L’Alba i impartit per la Empar Xancó, professora de ioga i teràpies alternatives. Les participant van aprendre a connectar amb emocions negatives enquistades per poder-les alliberar i connectar amb les seves vàlues. Aquest taller va ser un tast d’un curs que tindrà continuïtat al llarg de l’any.

Amb aquests dos tallers es van tancar les jornades obertes al públic general. Ara només queden els últims tallers preventius als instituts i una sessió formativa, prevista per demà dijous, 5 de desembre, destinada als professionals dels serveis integrants del circuit municipal d’atenció a la violència, a càrrec de la psicòloga Mònica Aranda, codirectora i responsable de l’eix d’atenció “El Safareig”, serveis especialitzats davant de les violències masclistes.

Un moment del taller sobre l'equilibri emocional, el passat 27 de novembre, al Centre Cultural

Comenta aquest article