Cultura

Joan Carles González Pujalte guanya el Premi de Poesia Vila de Cambrils

Per Cristina Sierra

Foto de família dels premiats i premiades del Premis Vila de Cambrils 2013

Aquest passat dissabte a la tarda, la sala de plens de l'Ajuntament de Cambrils va ser l'escenari del lliurament dels Premis Vila de Cambrils 2013. Enguany, tocava atorgar el tercer Premi de Poesia i el 26è Premi de Fotografia Vila de Cambrils. L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, el director de Serveis Territorials de Cultura –Jordi Agràs– i els regidors Francesc Garriga, Carme Cros, David Chatelain, Laura Mellau, Carmen Quintana, Lluís Abella, els regidors del NMC –Oliver Klein, Santi Gámez i Cinta Ballesté–, el regidor del PSC –Robert Benaiges– i el regidor no adscrit Dani Pallejà.

El lliurament dels premis va començar amb l'actuació dels alumnes de l'Escola Municipal de Música, que amb les flautes travesseres van oferir un repertori musical en homenatge al compositor i pianista britànic Benjamin Britten. Acte seguit, el regidor de Cultura –Francesc Garriga– va manifestar que era un "gran goig poder donar uns premis que estan més que consol·lidats". Garriga va destacar que el premi de Fotografia va comptar amb la participació de més de 200 autors de tot el món que van presentar un total de 2.321 obres. Per altra banda, 64 poetes van presentar-se a la tercera edició del premi de Poesia.

Obres inspirades en Venècia

El primer Premi de Poesia Vila de Cambrils, dotat amb 350 euros, va ser per Joan Carles González Pujalte, de Mataró, que va presentar l'obra Silenci, escrita a Venècia. El segon premi, dotat amb 150 euros, va ser per Jordi Vinyals Ferré, de la Selva del Camp, que va presentar l'obra Estrofes venecianes, curiosament també escrita a Venècia. El jurat també va fer una menció especial de l'obra La Platja de Ponent de Raimond Agulló Bartolomé, de Reus. Un cop atorgats els premis, els tres autors van llegir les seves obres.

Miquel Viñas Farrés, millor autor del Saló del 26è Premi de Fotografia

A continuació, es va procedir a l'entrega del 26è Premi de Fotografia Vila de Cambrils. Enguany, els premis es dividien en quatre seccions: monocrom, gastronomia, color i el mar. Miquel Viñas Farrés, de Molins de Rei, va ser considerat com el Millor Autor del Saló, guardonat amb 1.000 euros, medalla daurada de la Confederación Española de Fotografia i insígnia especial FIAP. Podeu veure tots els guanyadors en aquest enllaç.

L'alcaldessa va ser l'encarregada de cloure l'acte afirmant que els Premis Vila de Cambrils és un "acte de promoció de la cultura en majúscules". Dalmau, que va recordar que enguany s'han batut "rècords de participació", va agrair la feina dels membres del jurat dels dos premi i va felicitar tots els guanyadors i participants. Per acabar l'acte, el públic va poder visitar l'exposició de les fotografies premiades a la Sala Àgora, que s'allargarà fins el 24 de gener de 2014.

Comenta aquest article