Informació general

El 2 de maig s'obre el període de preinscripció per a la primera escola bressol municipal

Per Judit Pinazo



L'escola bressol està pràcticament enllestida, pendent només de col·locar el paviment exterior
A partir del proper curs escolar, és a dir, a partir del pròxim mes de setembre, es posarà en marxa la primera escola bressol municipal de Cambrils. Aquesta està ubicada al carrer de la Mineta, al costat del CEIP Joan Ardèvol, i oferirà un total de 86 places per a infants entre els 0 i els 3 anys.

La gestió de l'escola bressol serà externalitzada i s'adjudicarà per concurs públic. Segons va explicar ahir en roda de premsa l'alcalde –Robert Benaiges– actualment s'estan redactant les clàusules per tal d'adjudicar la gestió de l'escola bressol: "hem optat per la gestió externa per evitar que l'Ajuntament es carregui amb un pressupost extraordinari i per garantir que el servei públic de llar d'infants està a l'abast de tothom". Tot i que la gestió serà externa, l'Ajuntament tindrà un control directe del funcionament econòmic i pedagògic del centre.

El període de preinscripció serà del 2 de maig fins al 15 de maig i enguany, com encara no està adjudicat el servei, es farà des de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC). El dia 19 de maig es faran públiques les llistes amb el barem, i es podran consultar a les oficines de l'OAC o bé a la pàgina web de l'Ajuntament. El 26 de maig es faran públiques les llistes de l'alumnat admès i del 5 al 9 de juny s'obrirà el període de matriculació.

Les condicions d'edat del infants per poder formalitzar la matrícula són tenir un mínim de 16 setmanes l'1 de setembre de 2006 o bé que hagin nascut durant l'any 2004 i 2005.

Les famílies podran acollir-se als ajuts i beques de l'Ajuntament i del Consell Comarcal. Per altra banda també s'aprovarà un sistema de bonificació i reduccions de quotes en els casos  que estableix la legislació.

Pel que fa a l'adjudicació de places, el regidor d'Ensenyament –Ramón García Mateos– va voler concretar que "no hi ha cap llista de places prèvia, ni cap adjudicació feta, en resposta a alguns comentaris que m'han arribat. L'adjudicació es regeix pels criteris del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya". Tot i així sí que es contemplen ajudes a famílies nombroses o ajudes per renda mínima, per exemple.

Comenta aquest article