Societat

Alumnes de Filologia Catalana de la URV es despullen en un calendari per reivindicar la llengua i cultura catalana

Per Cristina Sierra

El cambrilenc Oriol Teixell escenifica una calçotada a la plana del mes de febrer

Els alumnes de quart de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili s'han despullat per fer el calendari " A pèl per la llengua", on reivindiquen la llengua i la cultura catalana. El cambrilenc Oriol Teixell és un dels 13 alumnes que ha participat en aquest calendari que també té l'objectiu de recaptar diners pel viatge de fi de curs.

Segons ha explicat Teixell a revistacambrils.cat, "el calendari vol denunciar els constants atacs a la llengua catalana. Cada mes del calendari intenta ser una petita mostra de la nostra cultura, com la castanyada, una calçotada, una festa major...". A més, cada plana inclou un poema de diferents autors catalans. El cambrilenc surt al mes de febrer, escenificant una calçotada.

Més de 350 calendaris venuts

Els alumnes de la URV ja han venut més de 350 calendaris. Tal com ha apuntat Teixell, "ara n'hem fet 300 més per posar-los a la venda i, d'aquests, ja en tenim 200 encomanats. No descartem fer-ne més si la gent ens ho demana". El preu de cada calendari és de vuit euros i a Cambrils es pot comprar a la llibreria Bellart. Per altra banda, també es pot adquirir a través del Facebook i el correu –4tfilcaturv@gmail.com– dels alumnes. Properament, els calendaris es podran comprar a la pàgina www.productesdelaterra.cat.


Portada del calendari "A pèl per la llengua"

Comenta aquest article