Societat

L'Associació Cambrils Solidari Tots Plegats necessita voluntaris per donar suport al Gran Recapte

Per Redacció



Cartell promocional de la campanya de recollida d'aliments
L'Associació Cambrils Solidari Tots Plegats necessita voluntaris per l'organització del Gran Recapte que es durà a terme entre demà i dissabte. La campanya de captació d'aliments, promoguda pel Banc d'Aliments de Catalunya, posarà a l'abast dels cambrilencs i cambrilenques fins a 10 punts de recollida dels aliments que s'ubicaran en els supermercats del municipi. Per tal de poder abastir tots els punts, els organitzadors calculen que necessitaran més de 200 voluntaris al llarg dels dos dies de la campanya.

Càritas, Creu Roja i Cambrils Solidari Tots Plegats són les tres entitats receptores del Banc d'Aliments a Cambrils i les que s'encarregaran aquest divendres i dissabte de gestionar, emmagatzemar i repartir de forma directa els donatius que facin els veïns. El Gran Recapte d'Aliments és una campanya de recollida d'aliments de primera necessitat per aconseguir que les persones rebin una ajuda alimentària. Aquest projecte es du a terme amb la col·laboració d'un gran nombre de voluntaris i el seu objectiu durant tot l'any és informar i sensibilitzar a tota la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de les famílies desafavorides al nostre país i establir una col·laboració continuada amb els Bancs d'Aliments de Catalunya. Els aliments bàsics més adients són llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva de peix i tomàquet natural, encara que tot aliment de llarga caducitat és benvingut.

L'any 2012, el Gran Recapte d'Aliments va recollir 2.727.000 kg en més de 1.000 punts de recollida de tot Catalunya i va comptar amb l'ajuda de 13.000 voluntaris. La fita per a l'edició del 2013 és assolir 3.000.000 kg, gràcies a la col·laboració de 15.000 voluntaris.

Comenta aquest article