Cultura

Nova edició de Tallers Oberts amb la participació d'una vintena d'artistes cambrilencs

Per Berta Ruiz

Imatge d'alguns dels artistes que participaran als Tallers Oberts, acompanyats de l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, el regidor de Cultura –Francesc Garriga– i el director dels Serveis territorials de Cultura –Jordi Agràs–, ahir al matí a la plaça del Setge

Un any més, els artistes locals obriran els seus tallers en el marc de la sisena edició de Tallers Oberts, una iniciativa que forma part del programa d'actes de la Festa Major de la Immaculada. L'edició d'enguany, que es va presentar ahir al matí a la plaça del Setge, comptarà amb la participació de 22 artistes que obriran al públic els seus espais de treball. Seran dues jornades de portes obertes, aquest proper dissabte 30 de novembre i el diumenge 1 de desembre, en un horari de les 12 a les 14 hores i de les 18 a les 20 hores.

Conèixer l'obra dels artistes locals

Els artistes participants són Jobacasén, Nuri Mariné, M. Lluïsa Recasens, Dolors Ruiz, Ruiz Vaca, Marta Fàbregas, Dolors Ortuño, Núria Pons, Micheline Demanet, Montserrat Recasens, Laura Mestres i el Taller Mar i Fang de José Martin que acull als artistes: Antoni Badia, Marta Claret, Cristina Salvans, Neus Cabré, Felipe Reigada, Beatriu Mar, Isabel Acevedo, Cinta Princepi i  Asun Garcia. En alguns casos, els artistes han convidat a un altre artista per compartir espai i exposició com Nuri Mariné, que estarà acompanyada per Kamal Sultan, i Montserrat Recasens, que ha programat una taula rodona presentada per Eulàlia Calçada sota el títol “L’art és necessari avui més que mai? Tan pels creadors com pels contempladors”. El recorregut és una oportunitat per acostar-se als artistes de Cambrils, veure la seva obra més recent i endinsar-se en les interioritats del món creatiu. A més de trobar tècniques creatives com pintura, esmalts, ceràmica, gravats o escultura, entre d'altres suports. 

Sorteig entre tots els visitants

A banda, com a novetat d’enguany, els artistes exposaran al seu taller una obra realitzada de forma expressa per formar part d’un sorteig entre tots els visitants als tallers. La persona guanyadora podrà escollir l’obra de l’artista que prefereixi (l’obra tindrà en tots els casos un valor aproximat de 150 euros).  En aquesta edició també hi col·laborar la D.O. Tarragona, que aportarà vins per a fer un tast i  arrodonir la visita dels més grans amb una degustació mentre es visita el taller.

L’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el regidor de Cultura –Francesc Garriga–, el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat –Jordi Agràs– i alguns dels artistes participants en aquesta edició van presentar, ahir, la iniciativa i van fer-se una fotografia conjunta davant de l’escultura Estela falç d'Enric Pladevall. Un any més, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, ha editat una guia amb tota la informació de la situació dels tallers, els artistes i les activitats programades.

Comenta aquest article