Societat

Els Xiquets de Cambrils ja assagen al pati del Centre Cultural

Per Marcel Rubio



Un moment de l'assaig dels Xiquets de Cambrils, el passat divendres al Centre Cultural
Des del passat divendres 15 de novembre, els Xiquets de Cambrils ja assagen al local del Centre Cultural, a l’Espai El Pati. Un espai que ja va ser dissenyat en el seu moment per a fer assajos de castells i que, per motiu de l'extinció de la colla i els diversos endarreriments de l’execució de les obres d’aquest equipament municipal, no s’havia pogut utilitzar com a espai d’assaig de castells.
Així doncs, els assajos de la canalla es realitzen els divendres de les 21:30 a les 22 hores de la nit, i els dissabtes de les 18:30 a les 20:00 hores –pot variar el lloc i l’horari–, mentre que els assajos de la colla es realitzen els divendres de les 22:00 a les 00:00 hores.

Portar a plaça el pilar de 4, el proper 8 de desembre

Els Xiquets de Cambrils estan intensificant els assajos per poder portar a plaça el pilar de 4, el dia 8 de desembre, diada de la Festa Major de la Puríssima i amb motiu de la restitució de la placa que es va col·locar a la façana del campanar de l’església de Santa Maria el 8 de desembre de l’any 1994 i que recordava el primer pilar de 4 descarregat en un assaig, el 27 d’agost de l'any 1993. Entre altres efemèrides, enguany ha fet també vint anys del primer pilar de 4 descarregat en un assaig públic al pati de l’Ermita de la Mare de Déu del Camí, el 8 de setembre de 1993, i del primer pilar de 4 oficial, és a dir, acompanyat amb el toc de castells, el 12 de setembre del 1993. L’alineació d’aquests primerencs pilars de 4 va ser recollida per les pàgines de la Revista Cambrils: Salvador Olivé de baix, Josep M. Vidiella de segon, Marc Aureli Espada al terç i l’Alba Colom d’enxaneta.

Comenta aquest article