Cultura

Tornen els Udols

Per Cristina Sierra

Els Udols durant l'actuació que van oferir, el passat divendres a la nit, al Cau del Llop

A principis de 2012, els components del grup de rock cambrilenc Udols es van tornar a reunir per assajar les seves cançons. Disset anys després del seu darrer concert, Cesc (Francesc Segura-guitarra i veu), Litus (Carlos Monserrate-guitarra i veu), Xaviè (Xavi Serra-bateria i veus) i Jazz (Jacint Guillemat-baix) van oferir, el passat divendres a la nit, un concert privat al Cau del Llop, el seu local d'assaig, per aquells fans nostàlgics del grup.

Els Udols van repassar tots els temes inclosos en la seva maqueta Judici Final (1996), gravada als estudis de Jesús Rovira, baixista dels Lax'n'busto. La vintena de fans que van assistir al concert van gaudir amb aquelles cançons que escoltaven a mitjans dels anys 90, fins i tot, alguns d'ells, van cantar amb el grup alguns dels temes inclosos en la maqueta.

El grup vol fer a Cambrils el primer concert del seu retorn

Els components dels Udols van explicar a revistacambrils.cat que, "ja ens han dit per anar a tocar a diferents llocs però ens fa gràcia per fer el primer concert del nostre retorn a Cambrils". Segons van apuntar, la idea és anar fent concerts esglaonats i no setmanals com feien fa disset anys. "No volem seguir el mateix ritme que portàvem i estar tots els caps de setmana fent concerts". Sobre el fet de treure una nova maqueta, els Udols han fet canvis importants en les cançons que van incloure a la maqueta Judici Final i s'estan plantejant reeditar-la.

Dos anys intensos d'actuacions

Els Udols es van constituir formalment el 23 d'abril de 1995 i es van presentar com un grup que s'inspirava en la música de Barricada i Sangtraït. Un mes més tard. el grup cambrilenc va fer la seva primera actuació en un acte electoral de l'Alternativa Cambrilenca Independent (ACI). A partir d'aquest concert, els Udols van actuar a la Mostra de Rock que es feia cada estiu a Cambrils, al Palau Municipal d'Esports. Durant dos anys, els cambrilencs actuaven cada cap de setmana en algun municipi de Catalunya. A finals de 1997, els Udols van anunciar la seva separació.

Comenta aquest article