Informació general

El procés participatiu per a la urbanització del Parc del Pinaret opta a un premi de bones pràctiques en les administracions públiques

Per Redacció



Actualment el Pinaret es troba de ple en les obres d'urbanització
L’Ajuntament de Cambrils ha esta seleccionat per optar al premi “Buenas prácticas de gestión en las Administraciones Públicas” pel procés de participació ciutadana que es va dur a terme per a l’elaboració de propostes per a la urbanització del Parc del Pinaret. Aquest premi l’otorgarà la Fundación Vasca para la Calidad (Euskalit) en el marc del I Congreso de Excelencia en la Gestión de las Administraciones Públiques que tindrà lloc a Bilbao els dies 18 i 19 de maig.

El Departament d’Organització i Excel·lència de l’Ajuntament de Cambrils va presentar dues propostes de bona pràctica a aquest premi. Una, la del procés participatiu del Parc del Pinaret, que es basa en el procés que va tenir lloc per dissenyar aquest espai públic, que segons el comunicat de premsa "ha estat innovador pel que fa a la promoció de la participació ciutadana". I la segona, la d’organització de l’atenció al ciutadà amb un equip de treball, fonamentada en el disseny sota criteris d’excel·lència d’un equip de treball adreçat a l’atenció integral del ciutadà, "una experiència pionera a la nostra organització".

En total, han estat set les organitzacions seleccionades junt amb Cambrils. Són Alcobendas, Manlleu, Govern de la Rioja, Vitòria, Diputació Foral de Guipúscoa, Diputació Foral de Biscaia i l’ETB, totes elles amb una àmplia trajectòria en el món de l’excel·lència.

La presentació al premi per part de l’Ajuntament de Cambrils i l’assistència al congrés servirà també perquè l'Ajuntament pugui presentar les seves experiències en l’àmbit de la gestió pública i que poden servir de guia a altres administracions, contrastar-les amb les experiències similars d’altres municipis i, en darrer terme, entrar en el circuït d’organitzacions excel·lents d’arreu de l’Estat.

El procés participatiu “Què t’agradaria trobar al Parc del Pinaret de Cambrils?" ja va ser guardonat l’any passat en la segona edició del premi Baula, que convoca la Regidoria de Participació Ciutadana i Promoció de la Dona de l’Ajuntament de Lleida.

Comenta aquest article