Informació general

El nou cinema Rambla de l'Art Cambrils obrirà portes el 4 de desembre

Per Cristina Sierra

Francesc Garriga, Mercè Dalmau i Antoni Badimon van presentar el nou espai, el passat divendres

El nou cinema Rabla obrirà les seves portes el proper 4 de desembre, coincidint amb la Festa Major de la Immaculada. Tal com va avançar fa un mes revistacambrils.cat, el cinema Rambla passarà a denominar-se Rambla de l'Art Cambrils i l'empresa Olwyn Films s'encarregarà de la gestió de les instal·lacions. El passat divendres al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el regidor de Planificació de Ciutat i Cultura –Francesc Garriga– i el responsable d'Olwyn Films –Antoni Badimon– van presentar el nou projecte.

Dalmau va manifestar que l'equip de govern estava "molt content per tornar a tenir cinema. Malgrat haver-lo hagut de tancar, hem complert el compromís de trobar fórmules alternatives i reobrir el cinema en menys d’un any". Per la seva banda, el regidor va destacar l'equip de professionals que s'encarregarà de la gestió del cinema. "Tindrem un cinema competitiu", va cloure.

Espai multidisciplinar amb un aforament de 250 places

El passat mes d'agost, l'Ajuntament va treure a concurs públic la concessió del Cinema Rambla. Olwyn films va ser l'única empresa que es va presentar al concurs i pagarà un cànon anual al consistori. La concessió és de 10 anys, prorrogable, previ acord exprés de les parts, fins a un màxim de cinc anys més. Durant aquest temps, segons les clàusules, Olwyn Films haurà de cedir l’equipament sense cap cost a l’Ajuntament un mínim de 12 dies l’any perquè hi puguin tenir lloc actes públics, espectacles o altres esdeveniments.


El responsable de l'empresa Olwyn Films va afirmar: "que avui s'obri un cinema ja és sorprenent, i és més sorprenent encara que s'obri un cinema d'una sola sala". Badimon va apuntar que el cinema Rambla de l'Art Cambrils serà un espai multidisciplina que oferirà pel·lícules, concerts, presentacions, debats, teatre i exposicions d'art. A més, la planta baixa es convertirà en una llibreria especialitzada i una cafeteria.  Amb una inversió de 150.000 euros, l'empresa ha canviat la sala on es projecten les pel·lícules, ha comprat un nou projector digital –que ha suposat el 50% d'aquest pressupost– i informatitzarà la venda d'entrades. Tal com va manifestar el responsable d'Olwyn Films, la sala de cinema tindrà el mateix aforament, 250 places.

Pel·lícules comercials i independents

Badimon va explicar que es projectaran diferents tipus de pel·lícules. "Intentarem portar pel·lícules més comercials i combinar-les amb pel·lícules independents i en versió original. Entre setmana oferirem aquelles pel·lícules menys conegudes i el cap de setmana posarem les comercials". Els xiquets i xiquetes també podran gaudir del cinema els caps de setmana al matí, ja que, segons Badimon, "volem oferir molt cinema infantil i a un preu reduït". A més, de cara al turisme, hi ha la intenció de projectar pel·lícules amb doble subtitulat. Respecte els preus de les entrades, el responsable d'Olwyn Films va comentar que costaran 5 euros. "Si pot ser, costaran menys", va afirmar.

Sobre la llibreria especialitzada en cinema, Badimon va explicar que serà un espai destinat a l'adquisició i/o lloguer de pel·lícules i material cinematogràfic. "Ens fa molta il·lusió endegar aquest projecte de cinema de futur, el de combinar cinema amb altres activitats artístiques. Esperem que vingui molta gent, tant de Cambrils com d'arreu de la província", va dir.

Rambla de l'Art Cambrils comptarà amb cinc treballadors cambrilencs –tres a temps complet i dos a temps parcial–. A més, les persones que estan duent a terme les obres d'adequació de l'espai també són de Cambrils.

Comenta aquest article