Cultura

El cor infantil de l'Escola de Música obté el primer premi en el Festival Infantil de Cant Coral "Sant Jordi"

Per Judit Pinazo



El cor infantil de l'Escola Municipal de Música en un assaig a l'aire lliure el passat mes de març
L'Escola Municipal de Música de Cambrils (EMMC) va aconseguir aquest cap de setmana el primer premi en el Festival Infantil de Cant Coral "Sant Jordi" que es va celebrar a Port Aventura. Hi van participar un total de 32 nens i nenes entre els 8 i els 13 anys.

Per a l'ocasió es van triar les cançons Què és aquest soroll, una cançó popular alemanya, cantada a dues veus, i la cançó popular francesa Rigodons, també a dues veus. Les cançons podien ser lliures i segons explicava la professora de Llenguatge Musical de l'EMMC –Reyes Gil– "a l'hora de triar les peces vam decidir buscar una mica de nivell vocal en les cançons, potser no són temes molt espectaculars, però tenen una tècnica més interessant".

Per altra banda l'Escola de Música també va rebre el premi a la millor direcció, on es valora, segons explicava Reyes Gil, el treball en grup, que inclou l'afinació, la precisió rítimica o la tècnica vocal.

L'Escola Municipal de Música prepara aquests dies el final de curs. Per celebrar-ho tenen previstes diverses activitats. El proper dia 6 de juny es realitzarà un concert, en un lloc encara per determinar, de totes les corals de l'Escola. En el concert hi participaran més de 60 alumnes.

Per altra banda el proper 21 de juny i coincidint amb el Dia Europeu de la Música, els alumnes de l'Escola Municipal de Música, segons va explicar el seu director –Miguel Javaloy– preparen un concert que es farà a la plaça d'Espanya amb l'orquestra de corda i els grups de vent de i en què participaran uns 60 alumnes.

Comenta aquest article