Informació general

Periodistes russos visiten la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre per conèixer i filmar la seva varietat gastronòmica

Per Redacció

Imatge d'una de les filmacions dels periodistes russos

Des del passat dimarts 12 de novembre i fins demà dissabte, periodistes dels programes televisius “Neputevye Zametki” de 1 Canal TV russa i “Ikh Nravy” del Canal NTV, i periodistes dels mitjans escrits Revista “Mini” i Revista “RBC” estan visitant el territori amb l’objectiu de descobrir la varietat i qualitat gastronòmica de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. El programa de visites que estan seguint s’ha elaborat des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, amb la col·laboració del Patronat Municipal de Turisme de Cambrils, l’Ajuntament de Valls, el Consell Comarcal del Priorat i l’Associació Priorat Enoturisme, l’Oficina de Turisme Sant Carles de la Ràpita i Estació Nàutica Sant Carles de la Ràpita – Delta de l’Ebre, i l’Àrea Municipal de Turisme de l’Ametlla de Mar.

Visita a Amposta i a Sant Carles de la Ràpita

El viatge es va iniciar amb la descoberta de la cuina deltaica a Amposta, on els periodistes van poder enregistrar la preparació de plats com arròs negre, anguila en suc o arròs amb ànec, a banda de degustar aquests maridats amb vins de la DO Terra Alta. La llacuna de la Tancada i els camps inundats d’arrossars també van captar l’atenció de les càmeres, guiades per gentilesa de Nòmada Viatges.
Sant Carles de la Ràpita els ha donat a conèixer el citroturisme, visitant un camp de tarongers i posteriorment elaborant melmelada de taronja, i el saborós marisc, visitant les muscleres i degustant els saborosos musclos i ostres. A més, de la mà del Grup Balfegó han tastat la tonyina roja, i Mel Múria els ha descobert els arnesos i la possibilitat de tastar la mel que s’hi elabora.

A Cambrils veuran l'arribada de les barques al port

El viatge ha continuat visitant la població de Cabacés, on han descobert l’oleoturisme de la mà del Molí Miró Cubells, i l’activitat vitivinícola als Cellers de Scala Dei. A Cabacés també han assistit a una demostració culinària amb bolets. Avui divendres, els periodistes viuran en primera persona l’elaboració de calçots, a Valls. A Cambrils, l’últim punt on s’aproparà el grup, veurà l’arribada de les barques al port, on també es filmarà l'elaboració de plats com el suquet de peix o l’escuma de crema catalana.

Potencial del turisme rus

La dinàmica dels últims anys ratifica que l’arribada del turisme rus al territori està en continu creixement, i que encara no ha tocat sostre, donat que és un mercat en constant desenvolupament, a causa del seu potencial. Rússia té 140 milions d’habitants, dels quals avui en dia només en viatgen 15 milions. En només dos anys, el turisme rus ha passat de ser el desè mercat emissor per a Catalunya a ocupar la sisena posició. Dins de Catalunya, la Costa Daurada és la destinació líder, on l’estiu passat el mercat rus va superar per primera vegada el britànic, que fins aquell moment havia liderat el rànquing de procedències.

Comenta aquest article