Informació general

L'activitat formativa "Viure en salut" arribarà a més de 650 escolars cambrilencs

Per Redacció

Imatge d'una sessió del taller "Viure en salut"

El taller formatiu "Viure en salut" arribarà a més de 650 alumnes de segon i tercer de primària de les set escoles de Cambrils. L’activitat teatralitzada, de la Fundació Mapfre, és una de les tres novetats de l’oferta d’enguany del programa del Servei de Coeducació i Salut a les Escoles impulsat per l’Ajuntament de Cambrils.

D’una manera divertida i interactiva, el taller pretén mostrar als alumnes senzilles pautes per portar una alimentació sana, així com practicar activitat física diària, indispensable per assolir un estil de vida més saludable. Aquesta és una activitat pensada per xiquets d’entre 7 i 9 anys, desenvolupada en base a la metodologia que, Ciència Divertida porta aplicant amb èxit en escolars de tot el món des de fa més de 16 anys. És un sistema d’ensenyament pioner creat amb la finalitat d’incrementar la motivació dels alumnes i desenvolupar les seves capacitats creatives i de relació.

Alimentació saludable i activitat física

Les monitores arriben a classe i es presenten com a científiques –una és biòloga i l’altra ambientòloga–. La sessió es divideix en diverses parts, entre les que cal destacar l’explicació dels tipus d’aliments que hi ha i perquè serveixen, els aliments constructors versus els buits –és a dir, els que ens donen energia i els que no–, jocs amb una piràmide d’alimentació –un conjunt de cubs que les científiques llencen i els xiquets han d’ordenar correctament per construir una bona piràmide d’alimentació–, i la força i l’energia –que s’exemplifica amb dos nens que vesteixen unes robes grans i van omplint-se de globus en funció del que mengen i que es van buidant en funció de l’energia que cremen–.

El Servei de Coeducació i Salut a les Escoles ha programat 142 sessions de 16 tallers diferents –7 a primària, 8 a secundària i un adreçat al professorat– als centres educatius de Cambrils. L’objectiu és promoure la salut entre l’alumnat, prevenir possibles conductes de risc i fomentar la igualtat d’oportunitats.

Comenta aquest article