Societat

S'inicien els tallers de prevenció de violència de gènere adreçats als alumnes dels instituts cambrilencs

Per Redacció

Un moment del taller "Construïm igualtat en parella" amb alumnes de l'institut Mar de la Frau

Les jornades del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones a Cambrils, que promou el servei de Polítiques d’Igualtat municipal, han arribat als instituts cambrilencs. Divendres passat, els alumnes de tercer d'ESO de l’institut Mar de la Frau van participar en la primera de les nou sessions programades del taller de prevenció de violència masclista "Construïm igualtat en parella". De fet, aquest és un dels 16 tallers diferents que ofereix, enguany, el Servei de Coeducació i Salut a les Escoles impulsat per l’Ajuntament.

Afavorir la construcció de relacions de parella igualitàries i saludables

Les sessions de "Construïm igualtat en parella", de dues hores de durada, es desenvoluparan al llarg de tot el mes de novembre i desembre a l'institut Mar de la Frau, a l'institut Cambrils, al col·legi Cardenal Vidal i Barraquer i a la Unitat d’escolarització Compartida (UEC). Les impartiran les professionals del Servei municipal d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD).
L’objectiu del taller és crear un espai que ajudi a reflexionar sobre el concepte de la violència masclista com a problema social, amb la finalitat de no reproduir els patrons sexistes que perpetuen aquesta violència específica. A través dels tallers s’afavoreix la construcció de relacions de parella igualitàries i saludables basades en el diàleg i el respecte mutu on cap forma de violència tingui cabuda. De forma específica s’aborda que el jovent conegui què és la violència de gènere, com es manifesta, com la reproduïm, com la podem detectar i prevenir. També es busca que sàpiguen com actuar si viuen alguna d'aquestes situacions, coneixent els recursos específics que atenen aquesta problemàtica social tant en l’àmbit municipal com supramunicipal.

Més activitats del programa

El programa d’actes per prevenir la violència masclista, que compta amb la col·laboració de les entitats que formen part del Consell de Dones de Cambrils, s’allargarà fins el 27 de novembre. El calendari continua, avui dimarts, amb una xerrada a càrrec de la tècnica municipal de Polítiques d’Igualtat, Mònica Romano, que oferirà una xerrada sobre com detectar i abordar la violència de gènere. Serà a partir de les 15 hores al Centre Cultural. Divendres vinent també tindrà lloc un taller d’autoestima a càrrec de Yolanda Serra, al centre Les Basses, per prendre consciència de la imatge que tenen les dones de si mateixes i aprendre a identificar i potenciar les seves característiques positives. Els tallers són gratuïts, però cal inscripció prèvia perquè les places són limitades.

Comenta aquest article