Informació general

Prop de 300 persones s'apleguen al XX Congrés Estatal d'Osteogènesi Imperfecta celebrat a Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la conferència de dissabte al matí a càrrec del Doctor Plotkin, endocrí-pediàtric especialista en l'osteogènesi imperfecta

Unes 200 persones van assistir al XX Congrés Estatal d'Osteogènesi Imperfecta que es va celebrar, aquest passat cap de setmana, a l'hotel Tryp Port de Cambrils. A part d'aquests assistents, cal comptar les 82 persones apuntades a la segona jornada de Fisioteràpia en Osteogènesi Imperfecta, celebrada durant tot el passat dissabte, i les 20 persones corresponent a la trobada infantil. En total, doncs, han estat unes 300 les persones que s'han aplegat al voltant del Congrés.
El Congrés ha acollit tan persones afectades per l'osteogènesi com els seus familiars, per una banda, així com els professionals mèdics: infermers, genetistes, nutricionistes, endocrins, traumatòlegs,.... En una part del Congrés, s'ha disposat d'un espai per a fer un taller infantil amb nens afectats per l'osteogènesi que ha comptat amb voluntaris de la Creu Roja local.
L'objectiu del Congrés, tal com explicava Xavier Nogués, responsable de difusió de l'Asociación Huesos de Cristal España, ha estat el d'oferir informació i el de promoure la convivència entre els sectors professionals.

Tres tipus de tractaments

Segons explicava Nogués, el problema principal dels malalts d'osteogènesi és la fractura freqüent dels ossos per falta de col·lagen o bé per tenir un col·lagen de mala qualitat. Molts casos són deguts a alteracions genètiques. Actualment, per combatre la malaltia hi ha tres tipus de tractaments: el tractament fisioterapèutic, el farmacològic i el quirúrgic. El tractament farmacològic consisteix en l'administració de fosfonats ja sigui en pastilles o bé en sessions hospitalàries. El tractament quirúrgic s'utilitza per a la correcció de determinats ossos, sobretot en casos de deformacions de les extremitats.

Taller infantil a càrrec dels voluntaris de la Creu Roja

Comenta aquest article