Cultura

Cambrils Actua realitza el taller de vídeo "Des-pro-PÒSIT"

Per Redacció

El taller va fer-se el passat dissabte al matí a l'Ateneu Juvenil

Aquest passat dissabte, l'assemblea ciutadana Cambrils Actua va portar a terme un taller a l'Ateneu Juvenil, amb l'objectiu d'elaborar un vídeo dedicat a parlar del municipi. La sessió va anar a càrrec de la realitzadora i productora vallenca Elisenda Trilla, que ha gravat diversos reportatges de denúncia social com: Interior de paisatge o El Delta negat.

L'objectiu del taller té per finalitat tirar endavant un vídeo dins la campanya “Des-pro-PÒSIT”, amb la que es vol tractar d'una manera crítica el model especulatiu que ha dominat Cambrils a les darreres dècades. Per a Cambrils Actua, el cas de com ha acabat un edifici tan emblemàtic com el Pòsit, representa de forma metafòrica fins a quin “despropòsit” pot arribar aquest model de creixement. El reportatge també pretén fer una reflexió sobre “propòsits”: propostes i potencialitats que té el municipi com alternativa a l'impacte urbanístic i a la desaparició de patrimoni. El reportatge té previst fer un repàs històric a l'edifici del Pòsit amb entrevistes de testimonis que han viscut les diferents etapes de l'edifici des de pescadors, paradistes, participants de l'activitat social de l'edifici fins arribar al col·lectiu d'afectats per les obres. Per això, Cambrils Actua vol fer un recull de material gràfic per tal d'il·lustrar la rica activitat d'un edifici que ha representat tantes coses pel municipi i en especial pel barri mariner. L'assemblea també es mostra crítica amb l'actual coincidència d'interessos privats i públics que portaran a la modificació del Pla general per tal de poder construir l'hotel de luxe.

A la sessió de dissabte, Elisenda Trilla va parlar sobre la producció i l'edició del  vídeo i va il·lustrar als assistents amb reportatges que poden aportar idees pel projecte “Des-pro-Pòsit”. És el cas del reportatge “El Forat”, el “Dret a Gaudi(r)” tots dos de Barcelona, o un altre sobre la casa Pumarejo de Sevilla. Trilla també va parlar sobre les necessitats tècniques d'un projecte d'aquestes característiques i va proposar possibles recursos de difusió com el  “webdoc” i “transmèdia”. Les propostes de la realitzadora van provocar un intens debat amb els assistents al taller per tal de valorar quines serien les millors opcions de treball. La desena de participants van quedar convocats per la propera reunió oberta que serà dissabte 23 de novembre a l'Ateneu Juvenil. Cambrils Actua farà difusió d'aquesta segona sessió a través de la seva pàgina de Facebook, entre d'altres mitjans.

Comenta aquest article