Societat

L'Arjau Vela Llatina de Cambrils participa en la X Trobada de Barques Tradicionals de Xàbia

Per Redacció

L'embarcació Quinòcio durant la X Trobada de Barques Tradicionals de Xàbia

El passat cap de setmana, una tripulació de membres de l'Arjau Vela Llatina de Cambrils va participar en la X Trobada de Barques Tradicionals de Xàbia (Marina Alta), un dels actes de referència del País València. Els cambrilencs hi varen assistir de forma activa amb el trasllat per terra de l’embarcació Quinòcio, tornant així la presència al Port de Cambrils de l’embarcació xabiera Sonsoles, durant el Sant Pere d’enguany.

L’associació Barques Tradicionals de Xàbia va ser un any més la responsable de l’organització que va comptar com espai central la Llotja de Pescadors de la localitat. El bon temps va permetre realitzar tot el programa previst a la mar, amb navegades al matí i a la tarda de cada dia a més d’altres activitats com l’intercanvi de tripulacions o la calada d’un art d’encerclament tradicional anomenat agullera. Com cada edició, les activitats a l’aigua es combinaren amb un programa a terra amb presència de música tradicional, concurs de pintura ràpida i enguany, també, amb lectura pública de poemes lligats amb el mar de Vicent Andrés Estellés per commemorar el vintè aniversari de la seva mort.

Era la primera vegada que el Quinòcio viatjava tant lluny representant a Cambrils i es va fer gràcies a la col.laboració dels Vogadors Vent d’Estrop, que van cedir el remolc. Les característiques de l’embarcació combinades amb un temps excepcional, permeten a l’Arjau valorar molt positivament l’experiència que de ben segur permet estrènyer els lligams amb altres associacions i dóna a conèixer Cambrils fora del Principat. A més, els cambrilencs han estat la única associació de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial que hi ha desplaçat una embarcació, fet que els ha convertit amb els representats de Catalunya a un port on la cultura marítima esdevé la protagonista per uns dies.

Comenta aquest article