Societat

Es presenten 24 noves parelles lingüístiques que es trobaran per conversar en català

Per Berta Ruiz

La presentació de les parelles lingüístiques es va fer ahir al vespre a l'Ateneu Juvenil

Ahir al vespre, a l’Ateneu Juvenil, va fer-se la presentació de les noves parelles lingüístiques de la 20a edició del programa “Voluntariat per la llengua” del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). Concretament, ahir, es van donar a conèixer un total de 24 parelles que estan formades per un voluntari i per un aprenent que, al llarg de deu sessions, dedicaran una hora setmanal del seu temps a conversar en català. D’entre els aprenents hi ha gent de diverses nacionalitats com de l’Argentina, Mèxic, República Txeca, Colòmbia, Romania, Veneçuela i Holanda, així com d’altres punts de l’Estat com el País Basc, Andalusia, Astúries o Galícia. Per aquesta edició encara es poden afegir noves parelles.

Cal destacar que aquesta edició s’allargarà fins el proper mes de febrer quan, novament s’organitzaran noves parelles lingüístiques. De fet, cada curs es fan dues convocatòries del programa “Voluntariat per la llengua” que, enguany, compleix el seu desè aniversari.
L'acte d’ahir al vespre va ser presentat per Teresa Rull del Consorci per a la Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus. També va comptar amb la presència del regidor de Cultura i Planificació de Ciutat de l’Ajuntament –Francesc Garriga– i de la responsable del Servei Local de Català de Cambrils, Helena Martínez-Ferreruela.

Comenta aquest article