Cultura

L'Ateneu Roig Cambrils dóna el documental "The spirit of ’45" de Ken Loach a la Biblioteca Municipal

Per Redacció



Cartell del documental "The Spirit of '45"
Després de dedicar un cicle de cinema a diverses pel·lícules del director britànic Ken Loach, l’Ateneu Roig Cambrils vol contribuir a donar a conèixer l’obra d’aquest d’aquest cineasta crític i inconformista. Per això, l’Ateneu Roig ha fet la donació del darrer documental de Ken Loach "The spirit of ’45" a la Biblioteca Municipal de Cambrils, per tal de posar-la a disposició de totes les persones que vulguin conèixer millor com, després de la Segona Guerra Mundial, els governs laboristes del Regne Unit van posar en marxa el que s’anomena Estat del Benestar (Wellfare state). Un sistema que va donar cobertura sanitària a la població, educació pública, serveis públics, polítiques d’habitatge públic, ferrocarrils públics, etcètera. Aleshores, aquest sistema va ser un èxit i va ser imitat a d’altres estats europeus. Al Regne Unit però, els governs de Margaret Thatcher, van iniciar una onada de privatitzacions i neoliberals.

 Aquest documental, segons l’Ateneu Roig Cambrils, demostra que hi ha d’altres maneres de fer les coses, que són possibles i que quan s’han aplicat han obtingut un gran èxit.

Per a més informació es pot accedir a la pàgina web de l’Ateneu Roig: 
http://ateneuroigcambrils.wordpress.com/2013/11/04/lateneu-roig-fa-donacio-a-la-biblioteca-de-cambrils-del-video-lesperit-del-45-de-ken-loach/

Comenta aquest article