Societat

L’Espai del Menut “Saltirons” incorpora un servei de guarda després de la supressió de l'activitat Minuts Menuts

Per Redacció

Imatge d'una activitat realitzada a l'Espai del Menut Saltirons

La regidoria de Benestar Social, Salut i Família de l’Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa, un curs més, L’Espai del Menut "Saltirons" a les dependències del Centre Alba. Aquest espai té com a objectiu principal el d’oferir un servei integral d’acollida, atenció, suport, cura, assessorament i acompanyament a les famílies amb fills menors de 3 anys no escolaritzats. El nou curs comença amb canvis orientats a optimitzar els serveis existents.

Segons ha informat l'Ajuntament, enguany se segueix apostant per l’atenció a les famílies amb infants de 0 a 3 anys mantenint la màxima cobertura de serveis, malgrat la disminució progressiva del cofinançament per part de la Generalitat, que ha acabat amb la desaparició del servei Minuts Menuts impulsat pel Departament de Benestar i Família que s’ha prestat a Cambrils des del mes de maig de 2008 fins a l’abril de 2013. De fet, per compensar el cessament d’activitat de Minuts Menuts, en el marc de "Saltirons", l’Ajuntament ha obert, enguany, un servei de guarda similar que compta amb la mateixa afluència de famílies, tot i que s'ha hagut de reduir l’horari de prestació.

Tres línies d’actuació

El servei ofereix tres línies d’actuació: l’espai familiar, l’espai de conciliació familiar i l’escola de pares. L’espai familiar és un espai de trobada i acollida per a les famílies amb infants de 0 a 3 anys que ofereix suport i acompanyament a la criança i educació dels fills, a través d’una sessió setmanal de dues hores. L’espai de conciliació familiar és un servei públic municipal, dirigit a totes aquelles famílies amb fills amb una edat compresa entre els 4 mesos i els 3 anys, que pretén donar resposta a aquelles necessitats no previstes o puntuals tot oferint un espai de guarda destinat a conciliar el temps personal, laboral i familiar. I. l’Escola de Pares és un servei de suport, informació i reflexió sobre l’exercici del rol parental i consta d’un cicle de  xerrades i tallers duts a terme per professionals vinculats als diferents àmbits d’atenció a la família i la petita infància, programades un cop o dos al mes, els divendres de 10 a 12 hores.

Per poder mantenir els tres serveis, s’ha optat per realitzar una reestructuració i reformulació del programa d’atenció a la petita infància que permet portar a terme, amb la mínima afectació, les activitats que s’oferien fins ara. En aquesta línia, l’objectiu es manté en atendre un mínim de 60 famílies al llarg del curs. Des de l’obertura del servei fins a l’actualitat han estat usuàries un total de 780 famílies.

Comenta aquest article