Societat

Els usuaris de l'esplai El Gripau Blau aprenen a educar la seva mascota a través d'un taller amb gossos ensinistrats

Per Redacció

Els usuaris de l'esplai poden interactuar amb els gossos

Els dotze usuaris de l’esplai municipal El Gripau Blau –especialitzat en el lleure per a les persones amb discapacitat psíquica residents al municipi–, han iniciat el programa "Aprèn a educar la teva mascota", promogut per l’àrea de Relacions Cíviques de l’Ajuntament de Cambrils. El passat dissabte 26 d’octubre, al Centre Cívic Alba, la psicòloga Anabel Folch de l’ONGD El Sueño de la Campana i la veterinària Montserrat Carrión de l’Associació 4 Potes van oferir la primera sessió d’aquest programa lúdic i educatiu assistit amb gossos ensinistrats. Els tallers es realitzaran els dissabtes al matí de les 10 a les 13 hores. Aquests tindran una freqüència mensual fins al mes de juliol i setmanal durant el casal d’estiu del mes d’agost.

Durant les primeres sessions es treballarà el contacte directe de cada usuari amb el gos, maneig adequat, passeig i raspallat. En les següents, els participants aprendran a ensinistrar al gos per ensenyar-li habilitats bàsiques. Les monitores els explicaran com donar l’ordre verbal i l’ordre gestual i es practicarà individualment amb el gos. La idea és que a cada sessió aprenguin una habilitat nova i recordin les apreses fins el moment. Al final del curs es muntarà un circuit d’agility per a cada usuari, en funció de les seves capacitats, per tal que pugui fer una exhibició davant els familiars i amics.

La regidora de Benestar Social, Lluïsa Rom, ha destacat l’impacte d’aquesta iniciativa en els usuaris de l’esplai, ja que l’ús de gossos amb finalitats terapèutiques s’ha demostrat molt eficaç en persones amb discapacitats intel·lectuals. "Els gossos són una gran motivació per estimular mentalment i emocionalment els participants", ha explicat la regidora, que afirma que l’activitat "encaixa a la perfecció" en aquest espai de lleure per infants, adolescents i adults perquè combina diversió amb teràpia.

Imatge corresponent a la primera sessió de l'activitat Aprèn a educar la teva mascota

Comenta aquest article