Informació general

Les farmàcies estaran tancades, aquest matí, com a mesura de protesta per l'impagament de l'administració

Per Redacció

Farmàcia cambrilenca tancada, aquest matí

Les prop de 3.000 farmàcies catalanes estaran tancades, aquest matí, com a mesura de protesta contra el deute acumulat de l'impagament de diferents mensualitats. Concretament, reclamen al govern espanyol que aprovi, demà, en Consell de Ministres el pagament dels 416 milions d'euros a través d'un pla ICO Proveïdors, una xifra que representa tres de les quatre mensualitats que els deu el Servei Català de la Salut (CatSalut). De fet, els farmacèutics han de sufragar els medicaments que recepten però no cobren de l'administració. El tancament durarà tot el matí, de les 9 a les 13:30 hores, i a la tarda es reprendrà l'activitat, encara que el 10% de las farmàcies restaran obertes com a part dels serveis mínims.

Farmàcia Barcelona, de l'avinguda de la Independència, de guàrdia

El Departament de Salut ha informat que, com a mínim, han de romandre obertes al públic "aquelles oficines que ja tinguessin assignat el torn per atendre el servei d'urgència". A Cambrils, la farmàcia de guàrdia oberta és la farmàcia Barcelona, situada a l'avinguda de la Independència. Els ciutadans que vulguin consultar quines farmàcies estan obertes, poden trucar al CatSalut Respon 061 o consultar al web del Canal Salut.
A més, des del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i de la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya han convocat una concentració ciutadana davant de la delegació del govern espanyol a Barcelona, a les 13 hores, per reclamar que l'administració els hi pagui els medicaments que els hi deu, sota el lema "Acompanya'ns! És pel teu medicament". El tancament d'aquest dijous serà el segon que fan les farmàcies catalanes, després que ja en fessin un l'octubre del 2012.

Comenta aquest article