Informació general

Eva Garriga, directora de l'Escola Municipal de Música: "És un mèrit seguir endavant"

Per Berta Ruiz

Imatge del darrer concert protagonitzat per l'Escola Municipal de Música amb motiu de l'homenatge a Pau Casals, el passat 22 d'octubre

L’Escola Municipal de Música ha iniciat aquest curs 2013-2014 amb una ampliació de la seva oferta educativa. Concretament, s’han posat en marxa tres tallers trimestrals adreçats a persones adultes, dins del nou programa pedagògic de l’escola. Tal com ha explicat la directora –Eva Garriga– a revistacambrils.cat, els tres tallers són: un d’iniciació al llenguatge musical, un altre sobre tastets musicals –història de la música, instruments i obres musicals– i l’altre que s’anomena “Desvetllem el cos”. Aquest darrer té un caràcter més intern, és a dir, s’adreça al professorat i als alumnes de major edat i pretén corregir les posicions del cos a l’hora de tocar els instruments. Malgrat que, entre els tres tallers només es compta amb poc més d’una desena d’alumnes, Garriga s’ha mostrat satisfeta d’haver encetat una nova línia d’activitats. “Potser hem fet poca difusió d’aquests tallers, però he de dir que són molt interessants”, ha afegit Garriga. Els tallers, per a la gent que estigui interessada, tenen un cost de 10 euros de matrícula i 20 euros mensuals. Per a més informació es pot trucar al telèfon 977 368 102 o a través del correu electrònic escolamusica@cambrils.org.

Propostes per al curs vinent

Una altra de les novetats que l’escola preveia impulsar amb l’inici d’aquest nou curs acadèmic era la creació d’un Cor d’Antics Alumnes i una Orquestra d’Antics Alumnes. Ambdues propostes però, tampoc han tingut gaire èxit, ha manifestat Garriga. “S’ha interessat poca gent i per fer-ho és necessita un mínim de persones. Potser ho mirem d’engegar de cara al curs vinent”. Un altre projecte “prioritari” que es començarà a treballar enguany i que s’implantarà el proper curs, segons ha explicat la directora, és un d’activitats a les escoles cambrilenques de Primària amb professorat de l’Escola Municipal de Música, adreçat a alumnes de 4 i 5 anys. “L’objectiu és fer que l’escola sigui més coneguda a les escoles”, segons Garriga.

266 alumnes aquest curs i recuperació de les beques

Actualment, l’Escola Municipal de Música compta amb un total de 266 alumnes, un nombre pràcticament similar al del curs anterior. De fet, s’han mantingut les taxes de matriculació de l’any passat i s’han donat majors facilitats de pagament per a les famílies. A banda, segons ha dit Garriga, s’han recuperat les beques després que fossin retirades el curs anterior. Recordem que l’Ajuntament de Cambrils va aprovar una línia de subvencions per aquest curs 2013-2014, adreçada a alumnes d’entre 4 i 18 anys empadronats a Cambrils, d’un total de 10.000 euros. En aquest punt, Garriga ha apuntat que el primer requisit per accedir a una beca és l’econòmic, a banda d’un informe favorable de la direcció del centre i també de l’expedient acadèmic de l’alumne. Demà mateix, es reunirà el consell rector per tal d’abordar el repartiment de les beques d’enguany.

L'any passat es va eliminar el sisè curs i enguany es perdrà el cinquè

A nivell acadèmic, la directora de l’Escola Municipal de Música ha lamentat que el curs passat es perdés el sisè curs –l’últim curs que s’impartia a l’escola– i que, enguany també es perdrà el cinquè curs. Tant cinquè com sisè correspon als alumnes que cursen Batxillerat. Eva Garriga ha explicat que, “ara estem demanant poder mantenir fins al quart curs, que equival als alumnes de 4rt d’ESO. Per tant, voldríem tenir coberta l’etapa educativa obligatòria ja que els cursos d’Elemental corresponen als cursos de Primària i els cursos de Nivell Mitjà corresponen a la Secundària (ESO)”. Pel que fa al personal, l’escola compta amb un professor i un conserge menys.

Eva Garriga:
"No s’ha pogut complir gaire tot allò que vam plantejar per les retallades i per la situació econòmica actual. Tot i això és un mèrit seguir endavant"

Finalment, quant a la posada en marxa del nou programa pedagògic, la directora ha lamentat que, “no s’ha pogut complir gaire tot allò que vam plantejar per les retallades i per la situació econòmica actual. Tot i això és un mèrit seguir endavant. Seguirem fent totes les activitats que puguem, sobretot aquelles de caràcter social fora de l’escola, als casals d’avis i a d’altres esdeveniments”. De fet, la propera activitat prevista serà el dia 22 de novembre per celebrar Santa Cecília, patrona dels músics. En aquesta ocasió s’ha programat un concert a la Cripta de l’Ermita, a les 18.30 hores, on es retrà un petit homenatge a un exprofessor de piano de l’escola, Jordi Domingo, que ha estat durant 25 anys al centre i que ara es jubila. “Els nostres alumnes tocaran peces fetes íntegrament per ell. També vull fer una crida als seus exalumnes a que vinguin a veure el concert”.

Comenta aquest article