La gastronomia de la Costa Daurada i de les Terres de l'Ebre, protagonista del World Travel Market de Londres
![]() |
Foto de grup de la delegació tarragonina a la fira World Travel Market, a Londres |
La cuina de la Costa Daurada i de les Terres de l'Ebre ha estat la gran protagonista de la fira World Travel Market, celebrada a Londres. Els cuiners cambrilencs Joan Bosch (Can Bosch) i Diego Campos (Rincón de Diego) i el xertolí Fran López (El Torreó de l'Indià), tots tres guardonats amb una estrella Michelin, van oferir un sopar a la sala Gladstone library, antic club liberal britànic. L'acte va estar presidit per la directora general de Turisme de Catalunya Marian Muro, el president de l'Association of British Tour Operators, el president de la Diputació de Tarragona Josep Poblet, l'alcaldessa de Cambrils Mercè Dalmau i l'alcalde de Salou Pere Granados.
El menú ofert pels tres restaurants va ser la carta de presentació de la realitat gastronòmica del territori, tot sintetitzant tradició i modernitat al voltant de productes com l'arròs, la tonyina, els escamarlans, el llobarro, les ortigues de mar o els peus de porc. Un menú que oferia la visió mes renovada de la cuina de la demarcació i que anava acompanyat de vins de les denominacions d'origen Priorat, Montsant, Conca de Barberà i Terra Alta.
Aquest esdeveniment s'emmarca en la participació de la Costa Daurada i de les Terres de l'Ebre a l'estand de Catalunya, que una vegada mes s'ha fet sota el model corner. Pel que fa a la Costa Daurada, hi han participat els patronats de turisme de Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors, Salou, Tarragona, Torredembarra, el Vendrell, Vila-seca La Pineda Platja i PortAventura. Quant a les Terres de l'Ebre, hi eren els patronats municipals de turisme de l'Ampolla, Ascó i Alcanar. El conjunt de la participació anava coordinada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Cal recordar que el mercat britànic representa el 22% de la demanda internacional a la Costa Daurada, i el 10% en el cas de les Terres de l'Ebre.