Informació general

El NMC afirma que la proposta d'ordenances fiscals per al 2014 "ignora la realitat econòmica i social de Cambrils"

Per Redacció

Els regidors del NMC durant el ple ordinari del passat mes de març

El portaveu del grup municipal de Nou Moviment Ciutadà (NMC) –Oliver Klein– ha fet una valoració negativa de la proposta d’ordenances fiscals de l'equip de govern per l’any 2014. Klein ha anunciat la presentació d’una bateria d’al·legacions que espera siguin incorporades per “aconseguir alleugerar la pressió fiscal que pateixen els ciutadans de Cambrils”.

Segons ha manifestat el portaveu, amb la proposta que presenta l’equip de govern “plou sobre mullat, ja que patim un IBI dels més cars de la demarcació acumulat per les decisions municipals dels darrers anys; existeixen molt poques possibilitats de deduccions i bonificacions fiscals; els ajuts a les persones amb dificultats econòmiques són mínims; i el conjunt de les taxes augmenten un 4,5%, molt per damunt de la previsió d’increment de l’IPC”.

Increment "exagerat" de les taxes dels serveis

Klein insisteix que, “és inadmissible que les taxes aplicades a serveis que es poden considerar de tipus social (Gripau Blau, Casal de la Gent Gran, abonament del Palau Municipal d’Esports) s’incrementin de manera exagerada. L’equip de govern és insensible a les dificultats i als problemes reals dels cambrilencs i cambrilenques i se n’oblida”.

El portaveu també ha valorat aquells aspectes que afecten directament al comerç, al turisme i l’emprenedoria. En aquest sentit, ha exigit que, “les noves ordenances contemplin la reducció o bonificació, segons els casos i supòsits, de les taxes que afecten als negocis de nova implantació, així com les taxes relacionades amb nous o antics negocis, com per exemple l’ocupació de via pública o la recollida d’escombraries”. Pel que fa als empresaris del sector turístic, “un pilar fonamental per l’economia i la creació de llocs de treball a Cambrils”, Klein ha requerit l’equip de govern a que resolgui, sense perdre més temps, tots els dubtes que fan referència a l’aplicació de l’IBI als bungalows dels càmpings, ja que “crear incertesa en aquestes qüestions és posar en risc un sector capdavanter i fonamental per la nostra economia”.

Finalment, el regidor de Nou Moviment Ciutadà ha resumit el plec d’al·legacions que presentarà en un únic objectiu: “adaptar la pressió fiscal que pateix la ciutadania i el teixit comercial, empresarial i turístic de Cambrils a les circumstàncies econòmiques i socials del moment. No pot ser que l’equip de govern ignori, sistemàticament, aquesta realitat”.

Comenta aquest article