Cultura

L’Arxiu Municipal dedica el Document del mes a l’estat de les carreteres de fa 250 anys

Per Redacció



Extracte del "Document del mes" sobre l'estat de les carreteres l'any 1773
Amb motiu del cicle Ports, camins i trens. Cambrils, nus històric de comunicacions, l’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) dedica el seu "Document del mes" de novembre a la reparació de carreteres al segle XVIII. Es pot descarregar el document clicant aquí.
En aquesta ocasió es presenta i comenta un expedient de 1773, amb una ordre del governador de Tarragona i la resposta de l’Ajuntament de Cambrils. Aquest expedient serveix per saber quins camins i carreteres existien, quins problemes presentaven i com en responia l’Ajuntament i el corregiment. També convida a plantejar-nos en quina mesura continuen els problemes de comunicació en l’actualitat.

El document del mes és un espai virtual que pretén donar a conèixer elements del patrimoni documental de Cambrils tot situant-los en el seu context arxivístic i històric. L’AMCAM selecciona, cada mes, un document dels seus fons, el reprodueix, l’acompanya d’un comentari i el fa dialogar amb altres documents del fons. Tot plegat, amb l’objectiu de contextualitzar-lo des d’un punt de vista històric –època, assumpte sobre el qual ens informa, persones que s’hi relacionen– i arxivístic –tipus de document, qui el va generar i per què, i on s’ha conservat–.

Els Document del mes que s’han publicat fins ara es poden consultar des d’aquest enllaç.

Comenta aquest article