Informació general

El Servei de Coeducació i Salut a les Escoles oferirà 16 tallers educatius adreçats a l'alumnat cambrilenc

Per Redacció

Imatge d'una de les activitats emmarcada en el programa de Salut a les Escoles

El Servei de Coeducació i Salut a les Escoles ha programat 142 sessions a través de 16 tallers diferents –7 a primària, 8 a secundària i un adreçat al professorat– als centres educatius de Cambrils. L’objectiu és promoure la salut entre l’alumnat, prevenir possibles conductes de risc i fomentar la igualtat d’oportunitats. Els 16 tallers proposats –tres més que l’any passat– han tingut molt bona acollida com demostra el fet que les peticions dels centres educatius han augmentat enguany, especialment a primària, on s’hi ha programat prop de 70 sessions.

El Servei de Coeducació i Salut a les Escoles està integrat per professionals de les àrees de Salut Pública i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament i compta amb la col·laboració de l’Equip de Salut i Escola de l’Hospital Lleuger de Cambrils i de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. El projecte arriba enguany amb un canvi de nom. El Programa de Salut a Escoles ha passat a denominar-se Servei de Coeducació i Salut a les Escoles per integrar la perspectiva de gènere en tots els programes de salut pública.

Tres nous tallers

Per aquest curs escolar 2013-14 s’han creat tres nous tallers, un a primària, un a secundària i un adreçat al professorat, per donar resposta a les necessitats educatives detectades pels professionals que intervenen en els serveis i acollir les demandes rebudes per part dels centres educatius del municipi.

El nou taller de primària és "Viure en salut", dedicat a la importància de portar una vida saludable, i l’han demanat els 7 centres educatius que imparteixen primària a Cambrils. Les 10 sessions que es realitzaran arribaran a més de 650 alumnes. D’una manera divertida i interactiva, aquest taller de la Fundació Mapfre pretén mostrar als alumnes de segon i tercer de Primària senzilles pautes per portar una alimentació sana i practicar l’activitat física diària indispensable.
La segona novetat és el taller "Tu decideixes" per alumnes de tercer d’ESO com una segona part de l’activitat "Aprenem a dir no" de sisè de primària. Es tracta d’una acció preventiva per valorar el risc entre l’ús i l’abús de l’alcohol i el tabac i, es treballen les conseqüències del consum, els seus efectes secundaris i complicacions
D’altra banda, enguany per primera vegada s’ha incorporat una oferta formativa adreçada als equips docents. És una sessió sobre la violència masclista perquè els professors coneguin les causes o l'origen de la violència, les tipologies, els senyals d’alerta i els recursos específics per abordar-la.

Entre els tallers que ja es feien en edicions anteriors, cal destacar els dos tallers dirigits a l’alumnat de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, el taller de "Prerequisits" sobre seguretat alimentària i el taller "d’Al·lergens" que ajuda a seguir unes bones pràctiques de manipulació necessàries per preparar aliments que es destinen a persones al·lèrgiques.

Inici dels primers tallers

El servei arrenca la setmana que ve amb els primers tallers programats. Aquest dimarts 5 de novembre s’impartirà "Fes-te valdre" programat a l’Institut Cambrils; el 6 de novembre "Viure en salut" a l'escola Joan Ardèvol i al col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, i el 8 de novembre comencen les sessions de "Construïm igualtat en parella" en el marc dels actes del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. L’últim taller està previst pel dia 21 de maig amb els alumnes de 5è de l’escola Marinada sobre el mosquit tigre.

Imatge del taller informatiu sobre el mosquit tigre

Comenta aquest article