El pilot francès Sébastien Oiger guanya la 49a edició del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada

Per Antoni Font

Dani Sordo al seu pas per Riudecanyes

Aquest passat cap de setmana va tenir lloc la 49 edició del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada 2013, penúltima prova puntuable del mundial de Ral·lis en les categories WRC, WRC-2, WRC-3 i Junior WRC, amb un total de 128 participants inscrits –entre pilots i copilots– de 35 països, 15 proves especials i un recorregut total de 1.389 quilòmetres. Com a principal novetat d'aquest any, cal destacar els tres trams nocturns que, a diferència d'altres edicions, es van iniciar oficialment a Barcelona. També i tal com es va fer l'any passat, el Ral·li va comptar enguany amb l’atractiu tram mixt al casc urbà de Salou.

Victòria d’Oiger i Volkswagen guanya el títol Mundial de constructors

El ja flamant campió del món, el francès Sébastien Oiger juntament amb el seu copilot Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) van aconseguir la victòria en el 49 RallyRacc Catalunya 2013, sent aquesta la vuitena d’aquest any. A més, l’equip Volkswagen Motorsport i el Polo R es van fer amb el Mundial de marques gràcies també al segon lloc de finlandès Jari-Matti Latvala, amb un còmput total de nou victòries obtingudes sobre dotze possibles.

Segons va manifestar Sébastien Ogier (Volkswagen), "estic molt content amb el fet de poder celebrar el títol de Constructors amb un doblet. Durant l'etapa de l'últim dia, en el segon bucle, ha estat més fàcil perquè no hi havia pols i la traçada estava neta. He hagut de pressionar fins al final, encara que havia de conservar els pneumàtics durant la segona meitat de l'últim tram llarg". Per la seva part, Jari-Matti Latvala (Volkswagen)va comentar que, "la meva sensació final és la d'estar una mica frustrat per haver acabat segon a causa de problemes tècnics, la qual cosa m'ha impedit lluitar fins al final. No obstant això, la part positiva d'aquest ral·li és el títol de Constructors per Volkswagen”.

En tercera posició es va situar un altre finlandès, Miko Hirvonen (Citroën DS3 WRC), plaça aconseguida degut en gran part a l'abandó sobtat de Dani Sordo (Citroën DS3 WRC) en el penúltim tram, al trencar la suspensió després d'impactar contra una pedra. Mikko Hirvonen (Citroën) va afirmar, "en primer lloc, em sento molt afligit per Dani Sordo i Carlos del Barrio, que havien realitzat una gran cursa, tant en asfalt com en terra. Estic força content amb el resultat d'aquest ral·li, ja que tractem de fer el possible per rodar davant en els trams d'asfalt. És bo tornar a estar al podi. Ara miraré d'acabar la temporada amb un altre bon resultat en el ral·li de Gal·les”
El belga Thierry Neuville (Ford Fiesta RS WRC) i el rus Evgueny Novikov (Ford Fiesta RS WRC), van aconseguir el quart i cinquè lloc, respectivament.

Per altra banda, destacar que, en la nova categoria WRC-2, l'ex-pilot polonès de F-1, Robert Kubica i el seu copilot Maciek Baran (Citroën DS3 RRC) van aconseguir la victòria i el títol final amb un temps total de 3h.44’35”.3

Classificació final del 49 RallyRACC Catalunya-Costa Daurada:

1.- Sébastien Ogier – Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC), 3h.33’21”.2

2.- Jari-Matti Latvala - Miikka Anttila (Volkswagen Polo R WRC), a 32”.9

3.- Mikko Hirvonen - Jarmo Lehtinen (Citroën DS3 WRC), a 1’13”.7

4.- Thierry Neuville - Nicolas Gilsoul (Ford Fiesta RS WRC), a 1’33”.9

5.- Evgeny Novikov - Ilka Minor (Ford Fiesta RS WRC), a 2’01”.0

Pendents de la celebració de l’última prova del campionat (entre els dies 14 i 17 de novembre a Gal·les), aquestes són les cinc primeres posicions a la classificació general de pilots WRC 2013:

1.- Sébastien Ogier (FRA), 265 punts

2.- Thierry Neuville (BEL), 158 punts

3.- Jari-Matti Latvala (FIN), 144 punts

4.- Mikko Hirvonen (FIN), 126 punts

5.- Dani Sordo (ESP), 117 punts

Com cada any, esmentar la gran afluència de seguidors i amants del món del Ral·li  que han seguit amb molt interès el transcurs d'aquesta competició a les nostres comarques.

Finalment recordar a tots els aficionats, que la propera edició del RallyRACC Catalunya, està prevista que es disputi entre el 24 i 26 d'octubre de 2014.