Societat

Tres joves cambrilencs reben un beca de 500 euros de l'Ajuntament per fer una estada solidària a Nicaragua

Per Redacció

L’àrea de Cooperació de l’Ajuntament de Cambrils ha atorgat tres beques de 500 euros cadascuna a tres joves cambrilencs perquè puguin dur a terme una estada solidària i participar a algun dels projectes de cooperació intencional de les ONGD que formen part del Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària.

Enguany, els tres joves becats han optat per viatjar amb la ONGD El Sueño de la Campana a Nicaragua i participar des de diferents vessants en els projectes que es duen a terme a la comunitat de San Ramon. Els tres cambrilencs són Sílvia Espejo, Oriol Cucurull i Carmen Pérez.
La naturòpata i quiromassatgista Sílvia Espejo participarà en un projecte de formació de terapeutes. Es tracta d’aplicar la medicina alternativa amb mares adolescents sense recursos i persones amb discapacitats. Oriol Cucurull, Llicenciat en Ciències Ambientals, ha escollit un projecte d’anàlisis clínics per a millorar la xarxa d’aigua, construcció de letrines aboneres i desenvolupament d’un model de plantació ecològica de l’hort. Finalment, Carmen Pérez, graduada en magisteri, s’involucrarà en el projecte de formació de 40 mestres a Nicaragua.

Aquesta convocatòria de beques per a joves cooperants es du a terme des de l’any 2006. La regidora de Cooperació, Laura Mellau, considera que aquestes beques són fonamentals per donar suport als joves que tenen aquesta inquietud i aquest compromís solidari. "No són unes beques només d’anada, sinó que també tenen una tornada, ja que aquests joves el que fan és ensenyar i aprendre, compartir i retornar amb unes vivències que ens ajuden a comprendre la realitat i la interrelació del món on vivim", ha assegurat la regidora.

Comenta aquest article