Informació general

David Chatelain, regidor d'Urbanisme: "En pocs mesos hauríem de tenir regularitzades totes les empreses del polígon Belianes”

Per Berta Ruiz

Imatge aèria del polígon Belianes

La construcció d’una canonada d’aigua, que ha connectat el polígon Belianes amb la xarxa pública, ha permès iniciar la regularització definitiva de les empreses instal·lades en aquest sector. El passat mes de juny van quedar enllestides les obres de construcció amb la instal·lació d’una canonada d’un quilòmetre de llargada que travessa el barranc de la Mare de Déu del Camí i la carretera de Montbrió fins a connectar-se a la xarxa d’aigua del polígon industrial. Segons ha comentat el regidor d’Urbanisme –David Chatelain– a revistacambrils.cat, “les obres de connexió estan finalitzades i operatives, per tant, ara, el cabal d’aigua que arriba al polígon és el correcte. A partir d’aquí, hem establert un període de temps per tal que les empreses del polígon es puguin posar al dia de tota la documentació administrativa pertinent. Ja tenim alguns expedients a tràmit i fins i tot, alguna llicència ja està donada. Creiem que en uns pocs mesos, hauríem de tenir totes les empreses del polígon regularitzades”.

En aquest punt, Chatelain ha volgut puntualitzar que “no significa que les empreses del polígon estiguessin en pla ‘pirata’, sinó que hi havia una condició impossible de complir. Hi havia una obligació derivada d’una normativa sectorial de Bombers que indicava que totes les naus havien de tenir un hidrant per garantir un cabal d’aigua, per tant, com que això no es podia complir doncs no es podia donar una llicència correcta. Ara, amb la canonada d’aigua feta, el que estem fent és regularitzar-ho tot”. Pel que fa al tema de l’aigua, el regidor d’Urbanisme ha apuntat però, que existeix un petit problema amb la facturació, perquè una vegada feta la connexió, les empreses han de connectar-se amb l’empresa Secomsa.

Iniciar la tramitació de la fase 2 del polígon

Per altra banda, quant a la fase 2 del polígon, que s’expansionarà cap a la zona de ponent, el regidor d’Urbanisme ha explicat que s’han mantingut reunions amb dos dels propietaris que disposen de la majoria dels terrenys per tal d’impulsar el pla. No obstant això, “el problema que tenim és que, avui per avui, a nivell econòmic no hi ha empreses interessades en establir-se al polígon. El que sí és cert és que hi ha empreses que han vingut a interessar-se, però el que les ha tirat enrere és que no hi havia res tramitat. Hem quedat que ells començarien a moure la documentació de tot allò que no costés diners. Hi ha hagut una reunió exploratòria i sobre això es va treballant sense pressa, però sense pausa”.

Comenta aquest article