Cultura

Primers concerts del V Cicle Cambrils Jazz and Blues

Per Ignasi Martí

Actuació del grup Carpaccio Bit, el passat divendres al pub Mara's

La primera actuació del Cicle de Jazz and Blues va tenir lloc dissabte 19 d'octubre al migdia, a la plaça del Pòsit, amb  "Cambrils flamenco jazz reunion". Els protagonistes d'aquesta popular mostra musical van ser Antonio Santiago "Nene" (veu i guitarra), Georgy Olshanetsky (guitarra), Gerard Marsal (saxo i flauta) i Luis Chacón (percussió). Autèntics clàssics de les actuacions d'aquest tipus de música al nostre municipi, i que ja han participat en anteriors sessions del Cicle organitzat per l'associació La Mar de jazz de Cambrils.

L'obertura oficial del cicle però, es va donar aquest passat divendres 25 d'octubre al pub Mara's. En nom de l'organització va parlar Isaac Albesa que, entre d'altres, va agrair la participació de l'Ajuntament de Cambrils en aquest cicle que ha aconseguit consolidar-se i convertir-se en un dels referents musicals del municipi. L'actuació d'aquest divendres va anar a càrrec de "Carpaccio Bit", grup dirigit pel músic David Mas Fossas (La Voz de los Nadie, Presidents) en un projecte iniciat a principis de 2012. Els altres components són Laia Masdeu (veu i violí), Ivan Sáez (saxo baríton), José Ramon Pacheco (contrabaix) i Jordi Bravo (bateria). El públic va poder gaudir d'un repertori de ritmes folk i funk, amb melodies dolces carregades d'històries i vivències personals. David Mas va demostrar la seva llarga carrera als escenaris que l'han fet passar del harcord melòdic, als temes actuals on descriu atmosferes intimistes i emocionants. Tot i la seva curta trajectòria, la banda compta amb un públic fidel present a la sala i que va mostrar-se molt proper al grup format per músics del Camp de Tarragona.
La següent actuació va ser el dissabte a la nit amb "Gerard Marsal trio" al bar Días de vino y Rosas,  situat a la plaça d'Espanya, i que va oferir una diversitat d'estils des del jazz al bogaloo. Aquesta és una de les tantes formacions amb les que compta aquest prolífic músic reusenc. En aquest cas, va estar acompanyat amb Jorge Varela als teclats i Fernando García-Ramos a la bateria.

La propera actuació del cicle Cambrils Jazz and Blues tindrà lloc aquest proper divendres 1 de novembre a les 23 hores a la Boheme amb "Miguel Talavera Trio". Aquesta banda barcelonina oferirà una sessió de blues-rock on també hi seran presents el jazz i el funk.

Comenta aquest article