Informació general

L'Escola d'Hoteleria i Turisme pren mesures per evitar que els alumnes embrutin el passeig Marítim

Per Berta Ruiz

Imatge de l'Escola d'Hoteleria i Turisme

Arran de les queixes de diverses persones a través dels comentaris publicats a revistacambrils.cat sobre la brutícia que sovint es pot veure a la zona del passeig Marítim contigua a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, la direcció del centre ha volgut precisar que des de l’escola s’han pres una sèrie de mesures per evitar que els alumnes embrutin aquest espai.

El director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme –Jordi Jardí– ha fet arribar a revistacambrils.cat un escrit on puntualitza que, a principis de curs es va repartir l’ordenança municipal sobre el manteniment dels espais públics als alumnes, juntament amb un document que cada alumne signa conforme ha llegit i és coneixedor de les conseqüències que comporta l’incompliment de l’ordenança com pot ser una multa de fins a 300 euros. Des del centre, segons Jardí, també s’han instal·lat contenidors i cendrers perquè els alumnes tinguin un lloc per llançar els papers, els envasos i les burilles de les cigarretes. A més, aquests contenidors i cendrers els han d’entrar i lligar, cada dia, perquè sinó durant la nit i els caps de setmana els hi desapareixen.

"Veïns de la zona ens han donat les gràcies pel canvi que hi ha hagut"

Quant a les queixes, Jardí ha comentat que, a principis d'octubre es va rebre una queixa des del Patronat de Turisme de Cambrils, ja que una persona se'ls hi havia adreçat queixant-se de l'acumulació de brutícia en aquest tram de passeig. Aleshores, segons ha apuntat el director del centre, no tots els alumnes havien signat el document que se'ls havia entregat. Sobre aquestes mesures informatives, Jordi Jardí ha explicat que ja fa dos anys que es prenen, a l'inici de curs. De fet, el director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme ha valorat positivament que, "veïns de la zona ens han donat les gràcies pel canvi que hi ha hagut i la millora que s'ha produït".

Segons Jardí, cal tenir en compte que, cada dia durant cinc dies a la setmana, hi ha un volum d’uns 590 alumnes a l’entorn de l’escola, una afluència de gent molt important i en un punt molt determinat. El director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme també ha apuntat que el manteniment de la neteja dels espais públics com el passeig Marítim, els fa l’empresa corresponent i que, la Policia Local també controla la zona de forma regular.

Comenta aquest article