Informació general

Robert Benaiges: "Trobo fascinant que una persona que mai ha guanyat unes eleccions presideixi la gestora local"

Per Cristina Sierra

Intervenció de Robert Benaiges en un dels plenaris municipals

El portaveu del grup municipal del PSC –Robert Benaiges– va carregar durament contra Josep Fèlix Ballesteros i Xavier Sabaté. Durant la roda de premsa que va oferir ahir per anunciar que continuava al partit, Benaiges va afirmar que l'obligació del primer secretari de la Federació del PSC del Camp de Tarragona era "atacar" si considerava que existien irregularitats a l'agrupació local. "Per què no ha vingut a demanar explicacions? Encara ningú amb responsabilitats a l'executiva nacional s'ha posat en contacte amb nosaltres per dir-nos què s'ha decidit. El senyor Ballesteros, durant el temps que porta com a primer secretari, no ha perdut mai ni un minut amb la meva agrupació. No ha vingut mai a Cambrils. A qui s'escolta? Qui li diu que hi ha problemes? No ha de tenir la capacitat de contrastar-ho o és que li interessa creure's una sola versió?

"A l'executiva tenim una militant de l'agrupació local que no ha anat mai a les reunions i ara gestionarà l'agrupació. Fa riure!"

Benaiges va aprofitar la seva compareixença per agrair als 10 membres de l'executiva nacional que van defensar l'agrupació local. "Van dir d'una manera molt clara que era una persecució per tenir un pensament diferent al sector oficial. No els hi agradàvem perquè estàvem al costat de les corrents crítiques que estan reconegudes i legalitzades al meu partit". L'exalcalde va afirmar que a l'executiva nacional "tenim una militant de l'agrupació local –Maricel Llaveria– que, curiosament, en el debat d'un punt tan important per a l'agrupació local no hi era. Aquesta persona ha estat proposada per la gestora, no ha anat mai a les reunions i ara es convertirà en una de les persones que gestionarà l'agrupació. Fa riure!". El portaveu socialista també va assenyalar que, "a l'executiva de la federació tenim nomenada a dit per Ballesteros una altra militant de l'agrupació local –Ana López–, contrària a la proposta que es va fer per l'actual executiva local".

"Demano a tots els militants, especialment als del territori, que diguin prou i plantin cara"

L'exalcalde, que va recordar que fa 38 anys que és militant socialista, va afirmar que li sembla "fascinant" que el president de la gestora de l'agrupació local –Xavier Sabaté– digui que té l'objectiu de guanyar les eleccions a Cambrils. "Ho diu algú que mai ha guanyat unes eleccions. Em sembla fascinant!". Benaiges va explicar que, quan va perdre les eleccions a l'alcaldia de Cambrils l'any 2011, "vaig rebre una trucada de Sabaté demanant que plegués. Trobo fascinant la manera que té cadascú de veure's al mirall". El portaveu socialista també va manifestar que els criteris que s'han utilitzar per triar els membres de la gestora és que "són tots d'un bàndol". Per acabar, Benaiges va demanar a tots els militants socialistes, "especialment als del territori, que diguin prou i plantin cara. Sembla que s'ha instaurat la por al partit". A més, va apuntar que com a conseller comarcal del Baix Camp demanarà als seus membres que es pronunciïn públicament sobre aquest tema.

Comenta aquest article