Cultura

El Servei Local de Català de Cambrils busca nous aprenents i voluntaris per continuar fent parelles lingüístiques

Per Redacció

Foto de grup d'alguns participants a la passada edició del programa Voluntariat per la llengua

Un any més, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus té a punt una nova edició del Voluntariat per la llengua al Baix Camp i el Priorat, un programa que forma parelles lingüístiques amb persones que inverteixen una hora setmanal del seu temps a conversar en català amb l’aprenent a fi que aquest perdi la vergonya i guanyi seguretat i fluïdesa parlant en català. Aquest estiu, coincidint amb els actes de cloenda dels cursos de català, es va celebrar el 10è aniversari d'aquesta iniciativa que creix any rere any.

Durant el mes d'octubre i novembre es faran els actes de presentació de les parelles. Concretament a Cambrils, les parelles es coneixeran el dimecres 6 de novembre a l’Ateneu Juvenil, seu del Servei Local de Català.  Abans hi haurà hagut sessions de presentació també a Reus i a l’Hospitalet de l’Infant.

Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a aprenentes o com a voluntàries i les entitats i establiments que s’hi vulguin adherir poden adreçar-se al Servei Local de català de Cambrils (977 79 26 88), al CNL de l’Àrea de Reus ( 977 128 861) o enviar un correu electrònic a vxl.reus@cpnl.cat. També poden donar-se d'alta directament al programa a través del web www.vxl.cat.


Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 fins al 2011 hi han participat més de 60.000 parelles i des del 2006 fins al 2011 hi han participat més de 3.500 entitats i més de 15.500 establiments col·laboradors.

Comenta aquest article