Informació general

Robert Benaiges anuncia que continuarà al PSC

Per Cristina Sierra

Robert Benaiges, a la roda de premsa d'aquest matí

El portaveu del grup municipal del PSC –Robert Benaiges– ha convocat, aquest matí, una roda de premsa per anunciar que continua al partit, després que l'executiva nacional del PSC hagi creat una gestora que es farà càrrec de l'agrupació local. Benaiges també ha anunciat que es presentarà a les primàries per ser candidat a l'alcaldia de Cambrils a les eleccions que s'han de celebrar al 2015.

"No abandono el PSC, no el deixo. Penso mantenir-me en el partit que ha estat el partit de tota la meva vida. Fa 38 anys que sóc militant al PSC. Crec en el principis del PSC que van possibilitar que jo m'hi afiliés. Conservo els mateixos ideals i em vull mantenir en un partit que té els ideals que he compartit i he defensat al llarg de la meva vida", ha manifestat.

"Trist i decepcionat"

Benaiges ha reconegut que està "trist i decepcionat" per la decisió que ha pres l'executiva nacional. "Estic molt decebut de les persones que dirigeixen el meu partit. Probablement, la meva decisió no agradarà a les persones que han provocat aquesta història, ho sento per elles, sinó els hi agrado, que em facin fora i que ho facin a través dels organismes que legalment tenim instituïts en el nostre partit i en els nostres estatuts, estatuts que sembla que no coneguin els actuals dirigents perquè han pres una sèrie de decisions que contradiuen aquests estatuts. Aquí estic i aquí seguiré".

L'encara portaveu socialista ha assegurat que anirà a la comissió de garanties del partit per denunciar aquest fet. A més, ha manifestat que, "si cal", anirem als tribunals ordinaris perquè "es defensi allò que creiem que és legítim". Benaiges s'ha mostrat molt crític amb l'executiva nacional i amb el fet que diguessin que la decisió de crear una gestora era unànime. "Això és mentida", ha assegurat.

L'exalcalde també ha assegurat que no s'han comès irregularitats dins l'agrupació local. "Per llei, les agrupacions locals no veuen ni un euro. Qui gestiona els diners és la Federació i Nicaragua", ha apuntat.

"Fa dos anys que no em parlo amb el Joan Mas"

Durant la roda de premsa, Benaiges ha fet referència al seu paper com a portaveu del grup municipal. "No sé si seguiré sent el portaveu", ha afirmat. L'exalcalde s'ha mostrat molt crític amb el paper que han fet els quatre regidors del PSC –Joan Mas, Ana López, Maricel Llaveria i Yolanda Quílez– en aquests dos anys a l'oposició. "Avui hi havien tres comissions informatives i no ha vingut ningú. Puntualment venen a alguna comissió", ha dit. Recordem que les rodes de premsa del partit socialista sempre han estat protagonitzades per Robert Benaiges i Dani Pallejà.

Sobre les relacions amb el seus companys de partit, el portaveu municipal ha reconegut: "fa dos anys que no em parlo amb el Joan Mas. Ell fa més d'un any que no entra al despatx municipal". Benaiges ha explicat que només es reunia amb els seus companys mitja hora abans del ple ordinari municipal. "Tinc correus on convido a la resta de companys a intervenir en les qüestions del ple i que ens trobem uns dies abans per parlar però la resposta sempre és la mateixa: mitja hora abans del ple".

"Es planteja un panorama de difícil resolució"

Tal com ha assegurat Benaiges, el paper que jugaran ara els regidors socialistes durant els plenaris serà diferent, ja que segurament ell deixarà de ser portaveu del grup, tot i que continuarà defensant els interessos cambrilencs. "Jo continuaré fent la meva feina. Presentaré les al·legacions a les ordenances fiscals com tenia previst. Puc intervenir al ple perquè com a regidor tinc dret a fer-ho. No és normal que intervingui un portaveu i després un membre del mateix partit polític però ho faré quan ho hagi de fer. Crec que es planteja un panorama de difícil resolució", ha apuntat. Benaiges ha reconegut que el sector oficialista del partit ha tingut molt a veure amb la decisió que intervinguin l'agrupació local.

Per altra banda, l'exalcalde també ha afirmat que hi haurà un acostament amb el grup municipal del Nou Moviment Ciutadà. "Una de les persones que em va informar de l'executiva nacional em va dir que des de Tarragona s'havia insinuat que hi pot haver aquest acostament, cosa que em deixa fascinat perquè els responsables que el senyor Klein marxés directament són algunes persones que en aquests moments actuen com actuen a l'agrupació local. Aquesta és al deriva del meu partit si es produeix aquest acostament".

Candidatura a les primàries

Durant la compareixença, Benaiges ha manifestat que, "fa dos anys, quan va començar aquesta legislatura, vaig explicar que havia decidit deixar l'Ajuntament al 2015. Ara vull anunciar que em presento a les primàries per ser candidat a l'alcaldia". Tal com ha assenyalat l'exalcalde, "espero que siguin unes primàries obertes. M'hi presento perquè sóc conscient que la immensa majoria dels militants socialistes de Cambrils estan a favor nostre".

Comenta aquest article