Informació general

Es crea l'Assemblea de Cambrils del Procés Constituent

Per Redacció

L'assemblea per a formar el Procés Constituent es va fer a l'Ateneu Juvenil

Ahir a la tarda, l’Ateneu Juvenil va acollir l’acte de constitució de l’Assemblea de Cambrils del Procés Constituent com a òrgan local de suport a aquest moviment d’àmbit català impulsat per Arcadi Oliveres i Teresa Forcades. Recordem que, el passat 8 d’octubre va ser la pròpia Teresa Forcades qui va fer la presentació d’aquest moviment a Cambrils, en un multitudinari acte organitzat a l’Ateneu Juvenil.

Algunes de les persones que ahir es van donar cita a l’assemblea van actuar com a “facilitadors inicials”, és a dir, cambrilencs i cambrilenques que, majoritàriament, ja havien coincidit a d’altres assemblees del Procés Constituent d’altres municipis i que ara s’han posat al servei de l’assemblea local. La idea, segons van explicar ahir, és que aquesta tingui un funcionament assembleari i que les tasques es realitzin d’una forma rotatòria. Tal com van manifestar, es tracta de crear un espai de treball per aprofundir en el decàleg del Procés Constituent; un espai d'aprenentatge, de generació de coneixement i de rebuig al context actual mitjançant la proposta d’alternatives, de construcció col·lectiva aportant el talent i les habilitats dels integrants de l'assemblea. Un espai on practicar la participació ciutadana i "vigilar de prop la governança”.

A l’acte d’ahir també hi va ser present un representant de l’Assemblea de Tarragona del Procés Constituent, qui va explicar l’organigrama de funcionament del Procés Constituent, així com l’exemple organitzatiu de l’assemblea tarragonina, tot i que, cal destacar que cada assemblea local crea el seu perfil i dinàmica propis. També es va presentar un calendari de les properes activitats previstes i es van plantejar diferents possibilitats d'autorganització interna. De fet, per començar ja es va crear la Comissió d'Organització i la Comissió de Comunicació.

Comenta aquest article