Cultura

"Entre lletres i imatges", la nova activitat de la Biblioteca per fomentar la lectura entre la canalla

Per Berta Ruiz

La primera sessió de l'activitat "Entre lletres i imatges" va tenir lloc ahir a la tarda a la Biblioteca

La Biblioteca Municipal va organitzar, ahir a la tarda, una nova activitat emmarcada dins del nou Pla de Lectura, amb l'objectiu de fomentar la lectura entre la canalla. Aquesta activitat, anomenada "Entre lletres i imatges" consisteix en una presentació mensual dels àlbums infantils del fons bibliogràfic que són d’especial interès pels valors que promouen i que s'inspira en els Laboratoris, ideats per Glòria Gorchs. Aquesta primera sessió va estar dedicada al conte "El Peix Irisat" i també es van triar d'altres contes que comparteixen la generositat com a valor i d'altres que parlen del mar. Tal com va explicar la bibliotecària, Rosa M. Fusté, "cada mes s'aniran triant diferents àlbums que destaquen pels valors que transmeten, per les seves il·lustracions o bé aquells llibres que representen alguna innovació". Durant la sessió es va fer la lectura de la història, acompanyat d'un petit aparador dels altres llibres que estan relacionats amb l'àlbum escollit.

Segons va explicar Rosa M. Fusté, aquestes sessions es dirigeixen a infants acompanyats de familiars o educadors. Aquestes es realitzaran entre els mesos d'octubre a maig, el tercer dilluns de cada mes a les 18 hores. Les properes sessions seran el 18 de novembre i el 16 de desembre de 2013 i el 20 de gener, 17 de febrer, 17 de març, 14 d'abril i 19 de maig de 2014. En cadascuna d'aquestes trobades es parlarà sobre pomes protagonistes, sobre paraules i somnis, sobre animals i noies valentes, entre d'altres.

"Llegim plegats"

L'altra proposta familiar per fomentar la lectura és l'activitat anomenada "Llegim plegats". Aquesta és una activitat setmanal, distribuïda en trimestres, de lectura compartida, adreçada a infants a partir de 5 anys. És de suport a l’aprenentatge lector, amb sessions d’uns 30 minuts, i cal inscripció prèvia. Els xiquets llegeixen plegats, en veu alta, llibres en lletra de pal i es treballa també la comprensió lectora. Avui dimarts, a les 17:30 hores, es farà una nova sessió.

Comenta aquest article