Informació general

El soterrament del transformador elèctric de la plaça del Pòsit, després de les festes nadalenques

Per Cristina Sierra

Imatge del transformador instal·lat al carrer del Carme

Els comerciants i veïns de la plaça del Pòsit hauran d'esperar fins al gener de 2014 per veure soterrat el transformador elèctric de la plaça. L'empresa Tidex i Associats, promotora del projecte de l'hotel de la plaça del Pòsit, es farà càrrec de l'obra, que tindrà dues fases. Per una banda, abans de l'1 de desembre, es treballarà en ajustar el forat on han d'anar els transformadors, just al costat del pàrquing de la plaça. Per altra banda, després de les festes nadalenques, s'instal·laran les estacions elèctriques i es retirarà el transformador que hi ha al carrer del Carme.

El soci de l'empresa –Josep Maria Lloret– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que, "aquest matí, hem rebut l'autorització de la Confraria de Pescadors per tirar endavant el projecte de soterrament". Lloret ha apuntat que l'empresa, conscient dels problemes econòmics de la Confraria, va agafar el compromís de fer-se càrrec d'aquest problema abans de començar a urbanitzar la plaça del Pòsit. "Necessitàvem aquesta autorització perquè no som els titulars de la plaça". Ara, amb el permís de la Confraria, l'empresa signarà demà els pressupostos per començar les obres de soterrament del transformador.

La urbanització de la plaça, següent pas abans de començar a construir l'hotel

Tal com ha afirmat Lloret, "és difícil que el soterrament s'enllesteixi abans de desembre", ja que hi han hagut diferents problemes tècnics i, per aquest motiu, s'ha de treballar abans en el forat que hi ha al costat del pàrquing. El soci també ha avisat que hi hauran talls de llum després de Nadal. Un cop se solucioni aquest problema, l'empresa començarà a treballar en la urbanització de la plaça. "La idea és començar cap a finals de gener o principis de febrer. Treballarem en la part frontal de la plaça i els carrers d'accés". Després d'aquestes obres, es començarà amb la construcció de l'hotel de quatre estrelles superior.

Recordem que el dia de la presentació del projecte, els socis de l'empresa Tidex i Associats van apuntar que les obres durarien uns 18 mesos i que l'hotel estaria enllestit al juny de 2015, o com a molt tard, al setembre del mateix any.

David Chatelain: "S'entén perfectament el neguit dels veïns"

El passat divendres al matí, prop d'uns 40 veïns i comerciants de la plaça del Pòsit es va concentrar per demanar "un compromís ferm de dates i terminis de realització del trasllat dels transformador del carrer del Carme i van manifestar que se sentien "desemparats per part dels nostres polítics locals". Els veïns i comerciants, "cansats de ser perjudicats, ignorats i enganyats" amb aquest tema, van apuntar que no admetran més excuses sobre el retard en l'inici de les obres de soterrament del transformador.

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Cambrils –David Chatelain– ha recordat que el consistori ha actuat com a mediador entre Endesa i la Confraria de Pescadors per poder trobar una solució. "Nosaltres hem trucat per insistir que retirin el transformador", ha afirmat. Chatelain ha apuntat que les obres no depenen de l'Ajuntament, sinó que les parts implicades són Endesa i la Confraria de Pescadors, i ha afirmat que, "s'entén perfectament el neguit dels veïns. Porten temps en aquestes condicions i són unes condicions difícils".

Els comerciants i veïns de la plaça del Pòsit es van concentrar divendres al matí per demanar la retirada del transformador

Comenta aquest article