Cultura

El nou cinema Rambla passarà a denominar-se Rambla de l'Art-Cambrils i podria obrir portes a meitats de novembre

Per Lluís Rovira i Barenys

El Cinema Rambla podria obrir de nou les portes aquest proper novembre

El cinema Rambla podria tornar a obrir les portes a meitats d'aquest proper mes de novembre. Aquesta és la intenció d'Antoni Badimon, responsable d'Olwyn Films, l'empresa que gestionarà aquestes instal·lacions com a resultat del procés de licitació que l'ajuntament va endegar a finals d'aquest passat mes d'agost.
La intenció de Badimon, segons ha manifestat a revistacambrils.cat, és la de convertir el cinema Rambla en un espai multidisciplinar i proper a la ciutadania. A banda de la programació de cinema, Badimon hi vol afegir el teatre i les actuacions musicals i una zona, a la planta baixa, destinada a llibreria - cafè dins l'oferta d'aquest espai, que es passarà a denominar Rambla de l'Art - Cambrils.

Inversió de 150.000 euros

Olwyn Films preveu una inversió de 150.000 euros i la creació de cinc llocs de treballs. Segons Badimon, "ja hem fet la selecció dels llocs de treball. Hem mirat de que tot el que es contracti estigui vinculat a Cambrils". Dins de les millores a fer al cinema cal canviar la maquinària de projecció i el so, "farem un esforç en el tema tecnològic ja que, a més, estarà adaptat a la videodescripció i a la doble subtitulació. Es projectarà amb sistema digital 2k i el so serà dolby digital 5.1. També farem canvis a la zona de venda d'entrades i al vestíbul. A la sala de cinema es traurà la moqueta de les parets. La gent veurà que és el cinema que hi havia abans però amb tecnologia puntera".

Programació diària

Antoni Badimon té molt clar que serà el públic "qui decidirà com hem de fer la programació". D'entrada, la intenció d'Olwyn Films és que el 80% de la programació sigui de cinema i el 20% que correspongui a les altres activitats tenint en compte que es vol fer activitat diària. Pel que fa al cinema, Badimon explica que s'intentarà oferir l'estrena de la setmana combinada amb altres estrenes i deixant, també, espai per al cinema independent i pel·lícules d'autor. També es vol establir acords amb la Filmoteca de Catalunya per a portar pel·lícules a Cambrils.
Antoni Badimon té la seva residència a Cambrils des de fa vint anys i, a través d'Olwyn Films es dedica a la producció i distribució de cinema europeu. Ara fa una aposta per a tirar endavant el que vol ser un nou espai cultural. Tal com ell ha manifestat, "no volia que es perdés el cinema a Cambrils".

Comenta aquest article