Informació general

Anna Peláez, primera secretària del PSC Cambrils: "Ha estat una escombrada al sector crític del PSC"

Per Lluís Rovira i Barenys

Seu del PSC de Cambrils

La primera secretària local del PSC, Anna Peláez, qualifica d'"escombrada al sector crític" la maniobra que ahir va anunciar la Federació del Camp de Tarragona del PSC de voler intervenir el PSC de Cambrils. La junta de la Federació del Camp es va reunir, amb caràcter extraordinari, el dimarts a la nit amb un únic punt a tractar, el de la intervenció en l'executiva del PSC cambrilenc. Ahir, dimecres, enviava el comunicat a la premsa anunciant la seva decisió. La reacció d'Anna Peláez davant això ha estat de "sorpresa i indignació. No hi ha fonaments davant el que argumenten". A més Peláez diu que en aquests dos anys que fa que ocupa el càrrec, "no se'ns ha cridat mai des de l'executiva territorial del partit per a dir-nos alguna cosa, ni per bé ni per mal. Avui hem tingut la primera notícia, amb els fets ja consumats".
Fa unes quantes setmanes, Anna Peláez va fer públic en diferents mitjans de comunicació, entre ells revistacambrils.cat, un article d'opinió en el que es dirigia al número dos del PSC, Antonio Balmón, arran d'unes declaracions que aquest havia fet referint-se a gent del PSC com Nadal, Geli o Ros. Balmón els qualificava de "professionals del soroll i de la polseguera" i deia que sobraven al PSC. Peláez, en el seu article, li preguntava si ella també sobrava al PSC i feia un seguit de reflexions critiques cap a la direcció del partit. Ahir Peláez, arran del comunicat emès per la Federació del Camp, manifestava que "la dissidència es castiga".
D'altra banda, Anna Peláez també trobava "curiós" que el comunicat es fes públic el dia abans de la presentació del moviment Avancem-Espai Socialista al Camp de Tarragona, que tindrà lloc avui a Cambrils, a les 8 del vespre al Centre Cultural.

"Persecució als sectors crítics del PSC"

L'executiva del PSC Cambrils va emetre, ahir a la tarda, un comunicat com a resposta a la maniobra de la Federació del Camp de Tarragona en el que defensa la seva gestió al front de l'Agrupació local durant els darrers dos anys de funcionament i interpreta que la proposta de crear una gestora des de fora "respon a una estratègia per tal d'imposar lideratges afins i expulsar els sectors crítics dels òrgans de funcionament del Partit". L'executiva local considera que aquesta proposta de crear la gestora, "és un atac directe no només a les persones que formen l'executiva sinó també a tots els afiliats i afiliades de Cambrils".
El comunicat, a més, diu que els arguments exposats per la Federació no se sostenen en cap dels seus punts ja que, segons diuen, l'agrupació local ha tingut una activitat com mai, "s'han complert tots els compromisos programàtics i amb el Partit, tant a nivell de comtesses electorals com en activitat interna del partit. I l'executiva ha complert amb totes les seves funcions polítiques a Cambrils, tot establint relacions amb d'altres formacions i entitats associatives del municipi. L'agrupació s'ha obert a la població de Cambrils de manera intensa amb tallers, xerrades, conferències, cursos, actes solidaris, concerts, que han servit per acostar el partit als veïns".
En l'àmbit estrictament polític, el PSC local argumenta que el grup municipal del PSC "ha estat capaç de generar una activitat frenètica en un moment en que la situació política del país no ens és gens favorable. S'ha fet seguiment de l'acció de govern, s'han presentat alternatives, preguntes i mocions als plens."
Finalment, en el comunicat del PSC es mostra la perplexitat davant la decisió de la Federació del Camp ja que "cap membre de la Federació, en cap moment durant aquests dos anys, s'ha posat en contacte amb l'executiva local per tal de transmetre'ls el seu malestar o per poder conèixer la realitat de Cambrils o de la seva agrupació de primera mà".

Fractura dins del PSC

La decisió de crear la gestora que es faci càrrec del PSC de Cambrils es prendrà en la reunió de l'executiva nacional del PSC, aquest proper dilluns 21 d'octubre. Recordem que la regidora cambrilenca del PSC Ana López forma part d'aquesta executiva. López, a més, va liderar l'altra candidatura que el març del 2012 optava a fer-se càrrec de l'executiva local. En una votació molt ajustada i per tres vots de diferència, es va imposar la candidatura d'Anna Pelàez.
D'altra banda, una altra regidora cambrilenca, Maricel Llaveria, forma part de l'executiva de la Federació del Camp de Tarragona del PSC, com a responsable de l'àrea de Comerç i Turisme.
Queda clar que les eleccions a l'assemblea local del PSC van deixar una escletxa ben evident dins el partit. Tant en els plens d'aquest mandat com en les rodes de premsa del PSC s'han pogut visualitzar els dos bàndols. Per una banda han actuat de manera conjunta els regidors Robert Benaiges i Dani Pallejà a l'hora de presentar mocions i protagonitzar les rodes de premsa mentre que els regidors Joan Mas, Ana López, Maricel Llaveria i Yolanda Quílez s'han mantingut al marge. Ahir mateix el regidor Robert Benaiges, en el seu facebook, comentava el comunicat de la Federació del Camp del PSC i, dins de la seva exposició, feia referència a aquest fet dient que al grup del PSC només treballaven dues persones, ell i el Dani Pallejà, "on són i què fan els altres quatre", es preguntava Benaiges.


Comenta aquest article