Cultura

Un concert-vermut a la plaça del Pòsit donarà el tret de sortida al V cicle Cambrils Jazz & Blues

Per Cristina Sierra

Francesc Garriga i Isaac Albesa van presentar el cicle al local Días de vinos y rosas de la plaça d'Espanya

Aquest proper dissabte al migdia s'iniciarà la cinquena edició del cicle Cambrils Jazz & Blues amb el concert-vermut a càrrec del grup Cambrils Flamenco Jazz Reunion, a la plaça del Pòsit. Ahir al matí, el regidor de Cultura –Francesc Garriga– i el representant de l'Associació Mar de Jazz de Cambrils –Isaac Albesa– van presentar el cicle al local Días de vinos y rosas de la plaça d'Espanya, que enguany acollirà un dels concerts de la cinquena edició.

El cicle, que se celebrarà del 19 d'octubre al 29 de novembre, oferirà nou concerts en tres locals i un espai cambrilenc. Tal com va apuntar Albesa, "des del primer dia que vam iniciar el cicle hem intentat incloure més locals i programar els concerts amb grups que no hagin actuat mai a Cambrils". El representant de l'Associació Mar de Jazz de Cambrils va repassar el programa de concerts, que tindran un cost de 5 euros.

Big Mama i Lewis Enma and Bcn Fireballs, actuacions destacades

Després del concert-vermut gratuït a la plaça del Pòsit, el Mara's bar cultural acollirà l'actuació de Carpaccio Bit, que debutarà en directe amb un estil que barreja folk, funk, punk i jazz. Un dia més tard, l'espai Días de vinos y rosas acollirà el concert gratuït de Gerard Marsal Trio. El pub La Boheme s'estrenarà al cicle amb el concert de Miguel Talavera Trio, divendres 1 de novembre. El segon cap de setmana de novembre, el Mara's acollirà els concerts de Xavier Reija Electric Trio i Big Mama and Víctor Puertas, una de les actuacions més destacades d'enguany. La Boheme acollirà, el 15 de novembre, el concert d'Amadeu Casas Trio. El 22 de novembre, el grup Lewis Enma and Bcn Fireballs sorprendrà els assistents al Mara's amb un concert tribut a Jerry Lee Lewis. El cicle es clourà al Mara's amb l'actuació d'Apel·les Carod Quartet, liderat pel violinista cambrilenc Apel·les Carod.

Una de les novetats que incorpora l'edició és que els Amics del Festival Internacional de Música de Cambrils obtindran un descompte a l'hora de comprar les entrades pels concerts del cicle. Albesa també va apuntar que s'espera que prop d'un miler de persones assisteixin als concerts. Per la seva banda, el regidor de Cultura va afirmar que, durant aquest mes i mig de cicle, "Cambrils serà la capital del jazz i blues de la Costa Daurada i de Tarragona".

Enguany, la cinquena edició de Cambrils Jazz & Blues compta amb el patrocini de l'empresa Moritz i el suport institucional de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat.





Comenta aquest article