Informació general

La secció local d'ERC ret homenatge al president Lluís Companys en el 73è aniversari del seu afusellament

Per Redacció

Ram de llorer amb una estelada col·locada al costat de la placa del passeig de Lluís Companys

La secció Local d’ERC Cambrils va retre homenatge, ahir, a qui va ser president de la Generalitat republicana, Lluís Companys, en el 73è aniversari del seu afusellament. L'homenatge es va fer col·locant un ram de llorer amb una estelada a la placa del passeig que porta el seu nom, a l'Eixample Platja.

Segons la nota enviada per ERC, "Lluís Companys es mereix, i és obligació del govern d'Espanya, que s'anul·li el seu judici injust i il·legal i es restitueixi el seu honor i el seu nom, juntament amb tots els que van ser víctimes del feixisme. Vista la impunitat i el passotisme de l’estat espanyol, avui mateix, el diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha presentat a Buenos Aires davant la justícia argentina una querella contra els crims del franquisme per l’assassinat de l’expresident de la Generalitat Lluís Companys i altres 47 càrrecs electes republicans."
La nota conclou dient que "volem recordar que Lluís Companys es va convertir en l'anomalia i la injustícia d'Europa, al ser l'únic president democràticament escollit, assassinat per un dictador".

Comenta aquest article