Informació general

S'obre la convocatòria de subvencions de les activitats extraescolars per a famílies amb pocs recursos econòmics

Per Redacció

Entrada de l'escola Joan Ardèvol el dia d'inici del curs escolar, el passat 12 de setembre

L’Ajuntament de Cambrils ha obert la convocatòria de subvencions per als alumnes de famílies amb pocs recursos econòmics que estiguin inscrits a activitats extraescolars organitzades per les AMPA dels centres educatius d’infantil, primària i ESO de Cambrils, sufragats amb fons públics. Les sol·licituds es poden presentar a l’OAC fins el proper 31 d’octubre.

Cada alumne només podrà obtenir subvenció per a la realització d’una activitat extraescolar, l'import màxim de la qual serà de 150 euros i en cap cas superior al preu que haurà de pagar per l’activitat. Cal recordar que l'Ajuntament de Cambrils va anunciar, a finals del passat mes de juliol, que la partida es dotarà amb 5.000 euros.

Properament, l’Ajuntament valorarà les sol·licituds presentades i aprovarà l’import a atorgar a cada alumne seguint els criteris de baremació. Es poden obtenir punts, que caldrà acreditar, segons la capacitat econòmica (que no pot ser superior als 7.967,73 euros anuals per membre de la unitat familiar) i en cas de ser família nombrosa o monoparental, tenir infants en acolliment, o bé que l'infant, el pare, la mare o germans tinguin una discapacitat reconeguda. Rebran l’import màxim de la subvenció els alumnes que obtinguin la màxima puntuació (10 punts) i els imports es reduiran proporcionalment, a mesura que la puntuació sigui inferior, fins arribar a la puntuació mínima. Des del consistori han apuntat que els imports variaran en funció del nombre de sol·licituds rebudes.

Les AMPA distribuiran els imports

Un cop es decideixi el repartiment de les subvencions, l’Ajuntament pagarà els imports dels ajuts a les AMPA i aquestes s’encarregaran de distribuir els imports aplicant descomptes a les quotes periòdiques que han de pagar els alumnes subvencionats per realitzar l’activitat. L’Ajuntament facilitarà un cobrament ràpid de l’ajut, de manera que podran aplicar els descomptes a les activitats de manera immediata amb l’objectiu és afavorir l’accés de les famílies amb menys recursos a les activitats extraescolars.

Per fer efectives les subvencions, l’Ajuntament ha establert convenis amb les AMPA, que actuaran com a entitats col·laboradores. Aquests convenis, amb vigència fins el 31 d’agost de 2014, es podran prorrogar.

Comenta aquest article